- Katılım
- 30 Eki 2012
- Mesajlar
- 224
- Tepki puanı
- 395
- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- İş Veren
ama bu durumda hç bir hastanede 750 günden beri çalışan bir uzman olamaz, önceden zorunluluk yoktu çünkü.
Sn. sevdarda8 yukarıda sizin de yazdığınız gibi 3 yıllık mesleki tecrübe VE .......iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olan...
Burada yazılan belgesi olupda 3 yıllık mesleki tecrübesi olanlardır...
Her ikisininde 3 yıl olmasından bahsedilmiyor...
.
evet aynen öyle bende onu kastettim. ben sizin "Bakanlık işverene diyor ki elinde ki Mühendise , belge aldır. " cümlenize istinaden söylemiştim. orda sanki elindeki 3-5 yıllık çalışan mühendise belge aldırdğında hemen uygulamaya gecebiliyormuş gibi bir izlenim oluşmştu oyüzden. yoksa yanlış anlaşılmadıysa problem yok tabi ki kusuruma bakmayın...Sn. sevdarda8 yukarıda sizin de yazdığınız gibi 3 yıllık mesleki tecrübe VE .......iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olan...
Burada yazılan belgesi olupda 3 yıllık mesleki tecrübesi olanlardır...
Her ikisininde 3 yıl olmasından bahsedilmiyor...
.
Yönetmelikte yazıyor nasıl bir dayanak aramalıyım ? Bunu anlayamadım.SAYIN DEGİRAY NASIL BU KADAR EMİN OLUYORSUNUZ BU 3 YIL ÇALIŞMA İLE İLGİLİ
HERHANGİ BİR DAYANAĞINIZ VAR MI?
hangi şehirde çalışmış isen o şehirdeki sgk yı arıyorsun vede işyeri numarasını söyleyerek işyeri sgk sicil numarasını öğrenmek istiyorsun ve hemen sana söylüyorlar...ben öyle yaptım vede bütün hepsini öğrendim...bilgine....SGK sayfasında iş yeri no hizmet türü adı altında 7 basamaklı rakam var.örnek:1028020 sgk sı burda olan kişinin nace 2 ye göre karşılaştırmasını nasıl yapıyorsunuz.Bunu merak ettim.Yani hangi basamaklarını inceleyeceğiz.Tşk..
eğer şu an çalışıyorsan muhasebeciden işyeri sgk sicil numarsını sorarak öğrenebilirsin...önceki çalıştığın yerlerin sgk sicil numaraları nı ise... hangi şehirde çalışmış san o şehirdeki sgk yı arıyorsun ve de işyeri numarasını söyleyerek sgk sicil numarasını öğrenmek istiyorum diyorsun ve hemen söylüyorlar. ( işyeri numarasını ise sgk hizmet dökümünden görebilirsin)...Arkadaşlar peki eski çalıştığımız şirketin Nace 2 kodunu nasıl öğreneceğiz? Bilginiz var mı?çünkü çalıştığım sektöre göre 1 den çok başlığa girebiliyor görünüyor. firmanın seçtiği kodu nereden bulabiliriz acaba?
bu kadarı bile fazla bence gerçekten adamlar çalışıyorlar artık bakanlık eleştirisinden vazgeçelim işimize bakalım çok tehlikeli sınıfa bu kadar takılmaya gerek yok herkeste b sınıfı yetkisi var ve zaman içinde a sınıfı olma şansıda var kaldı ki kanun tüm işletmeler için ama nedense herkes çok tehlikeli sınıfta nasıl çalışırım onun derdine düşmüş.Arkadaşlar ben bu yönetmeliğin Piyasadaki A sınıfı uzman ihtiyacını karşılayacağını sanmıyorum. Yönetmeliği hazırlarken çok karıştırmışlar. Uygulamada burada yazılanlardan çok daha fazla kargaşa çıkacağını düşünüyorum. Daha sade bir yönetmelik hazırlanabilirdi.
Merhabalar ;Arkadaşlar peki eski çalıştığımız şirketin Nace 2 kodunu nasıl öğreneceğiz? Bilginiz var mı?çünkü çalıştığım sektöre göre 1 den çok başlığa girebiliyor görünüyor. firmanın seçtiği kodu nereden bulabiliriz acaba?
en az üç yıl süreyle ikinci fıkrada belirlenen işyerlerinde çalıştıklarına dair en az 750 günlük prim ödeme kayıtlarını gösteren hizmet dökümüyle birlikte yapacakları sözleşmeleri Genel Müdürlüğe bildirirler. Bu kapsamda görevlendirilenler bu maddenin yürürlüğü süresince haklarını kullanabilirler.”
arkadaşlar bunu anlamadım 3 yıl sıgrtalı olup nasıl 750 gun sıgrtası yatar 3 yıl ıcınde 750 gun olması yetyerlı mı bır ısyerıde yoksa 3 yıl calsımıslıkmı arıyor uc yıl calısmıssa 750 gun degıl 360*3 =1100 gun yapar degılmı
bır acıklarmısınız
peki yazılanların hepsini okudum ve bir çok soru oluştu aklımda;
1-işverene elinde bulunan 3 yıl deneyimi olan mühendise sertifika aldır diyorsa bu kişi,hem sahada mühendislik yapıp hemde A sınıfı uzman mı olcak yani??? hem iş yükü artcak hemde sorumluluk mu alcak?
2-şantiye şefi altındaki bir mühendise A sınıfı uzman niteliği kazandırıp ondan talimat almayı kabul edermi?hem kendi talimat vercek A sınıfına hem de talimat alcak???
3-şantiye şefleri belgeyi aldı diyelim A sınıfı oldular.hem işlerini yaptırtıp hemde kanunlara göre hareket etcekler mi sizce???İSG Uzmanlarının en çok problem yaşadığı kişiler işçiler değil yada saha personeli değil şantiye şefleri ve üst yönetimdir.sizce bu uygulama iş kazalarını azaltırmı yoksa bu konunun yaptırım uygulayacağı işveren rahatlatıp yine işine mi bakar??? bi taraftan şantiye bitsin diye uğraşcak şantiye şefi nasıl olsa üstünde o şöyle olsa daha güvenli diyen yok istediği gibi davranır.
Bence a sınıflarına ders oldu C sınıfları az paralarla çalışmak için zorlanırken arada dağlar kadar fark vardı ve astronomik rakamlarla çalışıyorlardı ama bunun dışında kesinlikle iyi bir getirisi yok bence ve iş kazası oranını azaltmayacaktır fikrimce...
teşekkürler..
Sn. mustafaozkr NACE.2 kodlarının bulunduğu listede çok tehlikeli sınıfta olan iş yerlerinde çalışıp çalışmadığınızı sorgulamak amacıyla en az 3 yıl içinde yine en az 750 gün sigorta priminin yatırılmış olma şartı aranıyor. Yani aslında sizin bu iş yerlerinde çalışma süreniz 750 gün olarak yeterli fakat bu süreyi parça parça 5 - 6 yıla yaymamak için çalışma dönemini 3 yıl içinde bu günleri tamamlamak üzere düzenlemişler. İşe giriş çıkışlar yaşanmış ve farklı tehlike sınıflarında da çalışılmış olabilir...
çalışamazsnz belgeyi 3 yıl calıştırmış olmasınz lazımpeki ben Mayıs 2013 te sınava gırecegım suan da kamuda 4 yıldır calısıyorum belgemı aldıgımda calıstıgım kamu kurumunda A sınıfı olarak calısaılecek mıyım?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.