- Meslek
- Uzman Adayı (C)
Merhaba. Ben maden mühendisliği bölümünden bu yıl mezun oldum ve iş güvenliği uzmanlığı sınavını da geçtim. C sınıfı iş güvenliği uzmanıyım!
Benim sorunum şu ki, malesef hiç iş tecrübem olmadığından şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. İş güvenliği uzmanlığı yapmak istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bu forumda açılan bir çok konuyu da okudum ama iyice kafam karıştı. Zaten sınava girdiğim mevzuatla şimdiki arasında çok fark var. Sürekli değişiklikler oluyor. Nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum. OSGB' de çalışmam belki tecrübe edinme açısından iyi olacak ama hiç bir tecrübem olmadan da birden fazla işletmeyle nasıl ilgileneceğimi bilmiyorum. İlk olarak risk analizi, eğitim vs. yapmayı düşündüm. Yaptıkça tecrübem de artar benim için iyi olur dedim. Bu konuda da serbest çalışmayla ilgili bir kaç şey okudum fatura kesmekle ilgili. Ayrıca risk değerlendirmesini yapsam benim o iş yeriyle hiç bir ilişkim kalmıyor diye bir şey de yok. Ben oradan sorumlu oluyorum nihayetinde imza atacağım. Kısacası ne yapmalıyım? nereden başlamalıyım? konu kendimi yetersiz hissetmem değil o da yanlış anlaşılmasın. Sadece çalışma hayatıyla ilgili hiç bilgim yok bu nedenle tecrübeli kişilerin bana yol göstermesine ihtiyacım var
Kazanacağım para çok da önemli değil. Tamam çok sorumluluğu olan bir iş hakkım olanı da almalıyım belki ama ben şu an sadece iş hayatına nasıl bir giriş yapsam onu düşünüyorum. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.