Üç Yıl Süreyle Çalışan Uzmanların Bir Üst Sınıfa Atlaması Hk.

sonera

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
Arkadaşlar Kamu Kurumlarında sözleşme yapmadan çok tehlikeli ve tehlikeli iş yerlerinde çalışan uzmanların durumu hakkında bilgisi olan varmı. Bildiğim kadarı ile İş Katip üzerınden sözleşme yapılmadan yıllardır çalışmaktadırlar.
evet kamu kurumlarında Ek5 C üzerinden görevlendirilenlerin çalışma süreleri görülmüyor İSG katipte. Çalışma bakanlığına konu ile alakalı mail attım dönüşlerini bekliyorum.

sonera

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
Arkadaşlar çok az gün sayısı eksik kalan;bir üst sınıfa geçemeyen ve mağdur olan birçok uzman olduğunu düşünüyorum. Son başvuru tarihi olan 31 Mart 2025'e kadar olan atamaların da dahil edilmesi ile bu mağduriyetlerin bir çoğu giderilmiş olacaktır. Bununla ilgili telgramda ya da herhangi bir kanalda bir grup oluşturulabilir CİMER'e yazılabilir. Çok sessiz görüyorum herkesi yorum bile yazılmamış; tuhaf değil mi??
Evet daha önceki uygulamada sertifikanın alım tarihi referans alınıyordu ve sınava girme hakkı veriliyordu. Aynı tarihte sertifika almış ama sözleşme yapamayıp mağdur olan kişiler daha da mağdur olacaklar bu yönetmelik ile. Sınavsız atama yerine sınava giriş hakkı her iki durumdaki İSG profosyenellerine de verilmeli . Hakeden bence sınavla belirlenmeliydi.

sonera

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
evet kamu kurumlarında Ek5 C üzerinden görevlendirilenlerin çalışma süreleri görülmüyor İSG katipte. Çalışma bakanlığına konu ile alakalı mail attım dönüşlerini bekliyorum.
Kamu kurumlarında çalışan personelin süreç yönetiminden belgelerini yükleyebilecekleri şeklinde cevap geldi. Bakanlık personeline ilgisi için teşekkür ederim. Son derece hızlı şekilde dönüş yapıldı.

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Mayıs ayına sınav yapılacak ve kolay bir sınav olacak zira ösym tarafından yapılmayacak.
Belgesiz dağıtılan hediye belgelerin mahkeme kararı ile iptal edileceğini bildiklerinden sınav yapıyorlarmış. A sayısını arttırmak için. planlamadan önünü düşünmeden kervan yolda düzülür mantığı ile iş yapınca böyle saçmalıklar oluyor. Her karar anı kurtarmak için.

öztürk08

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Mayıs ayına sınav yapılacak ve kolay bir sınav olacak zira ösym tarafından yapılmayacak.
Belgesiz dağıtılan hediye belgelerin mahkeme kararı ile iptal edileceğini bildiklerinden sınav yapıyorlarmış. A sayısını arttırmak için. planlamadan önünü düşünmeden kervan yolda düzülür mantığı ile iş yapınca böyle saçmalıklar oluyor. Her karar anı kurtarmak için.
'Belgesiz dağıtılan hediye belgelerin" demişsiniz anlayamadım tam olarak.neyi kast ettiğinizi? Yani bu 3 yıl fiili çalışmanın dışında aslında bu sürenin altinda olanlara da belge dağıtıldı gibi mi ??

m_ocak

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Kamu kurumlarında çalışan personelin süreç yönetiminden belgelerini yükleyebilecekleri şeklinde cevap geldi. Bakanlık personeline ilgisi için teşekkür ederim. Son derece hızlı şekilde dönüş yapıldı.
Mail adresini bizimle de paylaşabilir misiniz?

MEHMET ERTUĞ

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
kamu için ek 5 B belgesi göndermek yeterli olur mu

gurolcay

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Yardımcı C sınıfı olarak çalışanlar hakkında bilginiz nedir? Maddede yardımcıları dışarı atan bir ifade yoktur. "Ve/veya" ifadesi kullanılmış. Bu nedenektir? Tehlikeli de olsa çok tehlikeli de olsa 3 yılı geçtiysen hakedersin. Ama sevgili bakanlık yok öyle de yok böyle de diyerek maddeyi yardımcılara uygulamıyor. Deli gibi sınavlara hazırlananlara büyük haksızlık bu maddeler o ayrı da, madem maddeyi çıkarttın yardımcılara da haksızlık yapma be kardeşim

evrimince

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Verilen belgeler iptal edilmez daha önce de prim günü olanlara verdiler ne iş yaptığına bakılmaksızın

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
İptal edilir zira kanuna aykırılık var. Yani yasal olarak elde edilmiş bir hak değil. Daha önce de oldu. 2005-2006 döneminde verilen belgeler iptal edildi. Nedeni eğitimi bakanlığın vermesi idi.
dediğim gibi iptal edileceği bilindiğinden sınav sayısını arttırıp kolaylaştıracaklar.

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Verilen belgeler iptal edilmez daha önce de prim günü olanlara verdiler ne iş yaptığına bakılmaksızın
O zaman durum faklı idi. A belgeli kişi sayısı 100 civarındaydı. ne iş baktığına bakılmaksızın verildi lakin c belgesi olması şartı vardı. Üstelik sınav yapıldı. Sınavı geçemeyenler de oldu. Yeni bir kanun çıkmıştı, ertelenen kanun değildi.
ayrıca 2005-2006 yıllarında verilen belgeler iptal edilmişti. Eğitimi bakanlığın vermesi kanuna aykırıydı diye. O zaman eğitimi Ankara’da bakanlık veriyordu sadece. Ben de b için sıra bekliyordum o yüzden net şekilde biliyorum.

qb 1903

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
O zaman durum faklı idi. A belgeli kişi sayısı 100 civarındaydı. ne iş baktığına bakılmaksızın verildi lakin c belgesi olması şartı vardı. Üstelik sınav yapıldı. Sınavı geçemeyenler de oldu. Yeni bir kanun çıkmıştı, ertelenen kanun değildi.
ayrıca 2005-2006 yıllarında verilen belgeler iptal edilmişti. Eğitimi bakanlığın vermesi kanuna aykırıydı diye. O zaman eğitimi Ankara’da bakanlık veriyordu sadece. Ben de b için sıra bekliyordum o yüzden net şekilde biliyorum.
O iptalde resmi gazete ve cumhurbaşkanı imzası varmıydı. Ayrıca kazanılmış hakka giriyor ki nasıl verdiğini geri alacak.. Sertifikayı verdi şimdi sınav başvurusu da yapamıyoruz ki Gazinin sınavından geçeceğimiz kesin.! Sınav başvurusu nisan sanırım o zamana kadar belgeyi iptal etsinler de sınava girebilelim o zaman.

• Like
Tepkiler: que

öztürk08

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
07.01.2025 tarihli e-katip sisteminde yapılan "İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİĞİN GEÇİCİ 9 UNCU MADDESİNE İLİŞKİN" başlıklı açıklamayı okuyunuz, açık bir şekilde yazıyor verilen belgelerin iptal edilemeyecegi yada geri alınamayacağı

qb 1903

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
O iptalde resmi gazete ve cumhurbaşkanı imzası varmıydı. Ayrıca kazanılmış hakka giriyor ki nasıl verdiğini geri alacak.. Sertifikayı verdi şimdi sınav başvurusu da yapamıyoruz ki Gazinin sınavından geçeceğimiz kesin.! Sınav başvurusu nisan sanırım o zamana kadar belgeyi iptal etsinler de sınava girebilelim o zaman.
Yasa 2 yıl erteleniyor birbirinin yerine bakma da otomatik uzayacak tır.yakında sınıf farkı da kalkar..

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.