Video Türkiye’nin "sistem Temelli Ve Katmanlı Okul Güvenliği Stratejisi Ve Güvenli Okul Ekosistemi”

Kadir Aras

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Diğer
Okul Güvenlik Kılavuzu https://youtube.com/@okulguvenligidanismanligi?si=Ya6obD8p1xo785kY
37 yıl süren Kamu Görevini müteakiben 2023 yılında emekli olduktan sonra, mesleki tecrübemi ve saha birikimimi ülkemizin en hassas ve korunmasız kalmış alanı olan okullarımızın güvenliğine vakfettim.
Son dönemde öğretmenimiz Fatma Nur Çelik’in katledilmesi ve ardından Şanlıurfa ile Kahramanmaraş’ta tanık olduğumuz vahim saldırılar, okullarımızdaki güvenlik zafiyetinin artık 'yönetilebilir bir risk' olmaktan çıkıp, doğrudan bir 'yaşam hakkı ihlali' ve 'kurumsal güvenlik krizi' haline geldiğini acı bir şekilde kanıtlamıştır. Zira geldiğimiz noktada, okullarımızda en önemli ders maalesef “Hayatta Kalmak” haline gelmiştir.
Teşhisin doğru konulmadığı bir sistemde tedavi mümkün değildir. Bu öngörüyle, 2024 yılında akademik bir titizlikle "OKUL GÜVENLİK KILAVUZU" ve "OKUL AFET VE ACİL DURUM PLANI"nı hazırladım.
Tamamen kamu yararına, bilimsel temellere dayalı ve hiçbir karşılık beklemeksizin hazırladığım “Sistem Temelli ve Katmanlı Okul Güvenliği” odaklı bu çalışma;
•Okullarda Afet ve Acil Durum Müdahale hazırlıklarını ve icrasını,
•Detaylı Güvenlik Denetleme Kontrol Listelerini,
•Akran zorbalığından silahlı saldırı ve dış tehditlere kadar her türlü risk için somut eylem planlarını içermektedir.
Gelecek tasavvurumuzun temel taşı olan çocuklarımızın güvenliğini sağlamak adına bu stratejik yol haritasını, bir yurttaşlık görevi olarak 2025 yılından itibaren YouTube videoları ile paylaşmaya başladım.
İçeriğindeki hassas görseller ve sözcüklerin Youtube algoritmasına takılması nedeniyle bazı videolarım ön plana çıkamadığından kamuoyunun dikkatine ulaşamamıştır. Lütfen izleyiniz ve ihtiyacı olanlara ulaştırınız.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.