Torba Kanun Kapsamında İsg İle İlgili Değişiklik Getiren Maddeler

isgprof

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Son durum nedir bu konuda arkadaşlar, 1 defaya mahsus belge verme durumu olacak diye söylentiler var ama resmi bir açıklama göremedim ben.

mavi24

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Eğer sınavsız belge yükseltme kararı alınırsa, mesleğin itibarı adına hukuki süreci başlatmak bir zorunluluk haline gelir. Kanunun eşitlik ilkesine aykırı düzenlemeler barındırmaması gerektiği açıktır. Bizler mesleki adaleti savunmaya devam edeceğiz. Birde tüm A ve B uzmanlara sınav ücretleri iade edilsin. Kurs ücretleri ödensin, kim kaç kez sınava girdiyse.
A sınıfı uzman olduğunuz o kadar belli ki. Nasıl A sınıfı uzman olduğunuzu unutmuşsunuz.

murat_sahin29

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
A sınıfı uzman olduğunuz o kadar belli ki. Nasıl A sınıfı uzman olduğunuzu unutmuşsunuz.
Hocam bu düzenleme ile tüm sınıftaki uzmanlar mağdur olacak. OSGB lerin sömürüsüne maruz kalacaklar. Mesela ben A sınıfı uzman değilim ama bu düzenlemenin hukuksal olduğunu düşünmüyorum. Adam hukuka aykırı olan bir durum için hakkını savunacağını söylemiş. Bunda alınacak darılacak ya da eleştirilecek bir yan yoktur.

isgprof

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Siz de her A sınıfı uzmanı prim günüyle oldu sanmayın, kaldı ki o zaman bile sınava girildi ve üzerinden 10 sene geçti bu durumun, o zamanki uzman sayısı ile şu anki arasında dağlar kadar fark var. Ben 7 sene B olarak çalıştım, 3 kere sınava girip de kazandım mesela A sınıfını çünkü A sınavı çok zor herkesin bildiği gibi. Bu durumda 3 yıl çalıştı diye sınavsız uzman yapılması, benim gibi çok büyük emek ve çabalarla sınavı kazananlara haksızlık değil mi peki?

fbturk

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Ne kast ediyorsun. Nasıl A olmuşum söyle bakalım. Biz hiçbir zaman prim günü, bedava sertifika, Meb sınavı yükselmeyle ilerlemedik. Ösym nin yaptığı sınavla ilk girişte A oldum. Asıl yeni C olanlar ve B ye yükselen C ler mağdur olacak. Çoğu A zaten işinde gücünde. Mesleğin itibarı, uzman maaşlarının iyileşmesi, ertelemenin olmaması vs önemli olan diyoruz. Benim bu forumda Çok tehlikeli işyerinde çalışıp B iken de söylediklerim duruyor. Her zaman aynı sebeplerle ertelemeye karşı çıktım. Erteleme olursa yada C ler sınavsız B, B ler sınavsız A olursa asıl onlara senin yaptığın gibi bu ithamlar her iş başvurusunda, her çalışmada yapılacak.

mavi24

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Siz de her A sınıfı uzmanı prim günüyle oldu sanmayın, kaldı ki o zaman bile sınava girildi ve üzerinden 10 sene geçti bu durumun, o zamanki uzman sayısı ile şu anki arasında dağlar kadar fark var. Ben 7 sene B olarak çalıştım, 3 kere sınava girip de kazandım mesela A sınıfını çünkü A sınavı çok zor herkesin bildiği gibi. Bu durumda 3 yıl çalıştı diye sınavsız uzman yapılması, benim gibi çok büyük emek ve çabalarla sınavı kazananlara haksızlık değil mi peki?
Hocam tabiki sizin gibi alın teri dökerek hak etmiş kişilere saygım var. 2014 yılında insanlar sgk prim sayısına göre A sınıfı uzman yapıldı. O zaman niye kimsenin sesi çıkmadı?

egzö

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Neyi unutmuş olabilir, sınavsız belge mi vermişler kendisine, o kadar belli ki derken??? uzmanlığını saklamasını gerektiren bir durum mu var, 10 yıldır A sınıfları mağdur ediliyor, saçma sapan ortaya atılmış asılsız ve dayanağı olmayan ve hak gaspı olacak bir metne yönelik doğru eleştiri sizi neden bu kadar rahatsız ediyor, A sınıfının alanını işgal ettiğiniz için olabilir mi? Üstüne bir de sınavsız belgem olsun bedavacılığı mı? İşin sınavsız hale getirilmesi, bu mesleğe hiçbir şekilde katkı sunmayacak bir durum, öyle ki şu örnekler hasıl olacaktır: "dayımın şirketi var kendimi 3 yıl bu alanda çalıştı gösterip, belgemi alayım." gibi..

öztürk08

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar Sakin olalım bir bekleyelim bakalım ne olacak görelim, henüz ortada yayınlanmış bir şey yok, yayınlanırsa da yapacak bir şey yok

İSA ERKİLİC

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar konu hakkında rahatsızlığı olan herkesin CİMER üzerinden başvuru yapması önem arz etmektedir. Şu an için elimizdeki tek mekanizma bu maalesef

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Değerli Arkadaşlar,

Meslekteki 41. seneme doğru hızlıca ilerliyorum. Bu sebeple bir kaç kelime etmek hakkını kendimde bulabiliyorum. Geçmiş zamanda doğru yanlış bir takım uygulamalar olmuştur. Örneğin 60 sene kadar evvel lise mezunlarına öğretmenlik hakkı verilmişti. 40 sene kadar evvel 2 senelik okul mezunlarına okullarda öğretmenlik sonrada müdürlük yapabilme hakkı da verilmiştir. Bugüne bakalım var mı böyle uygulama? cevap nettir. Yoktur, ve artık olmazda. Zira 1000000 sınırına dayanmış öğretmenlik mezunu kardeşlerimiz vardır...

Ülkemizde, ilk İş Güvenliği Uzmanlığı makamı, yanlış bilinen bir gerçekle 2012 yılında çıkarılan kanun sonrası olmamıştır. 2006 yılı sonrasında Çalışma Bakanlığı, İSGGM, İSGÜM bir çalışma yaparak başlatmıştır. Yaptığı işe ve kıdeme göre A-B-C Uzmanlık başlatılmıştır. Sonrasında yapıla itirazlar, yürütmenin durdurulması kararı alındı. Sonrasında 6331 Sayılı Kanununun ilanına kadar bir sürü mahkeme yapıldı. Kanun ilan edilerek bu sürece de son verildi. Beklenti büyük olduğu ve sahada yeter sayıda Uzman olmadığı için 2014 yılında seviye atlatma sınavları yapıldı. Ve bu macera bu anlamda sonlandırıldı.

Bugüne geldiğimizde, sayısal bazda kanımca yeter sayıda uzman sayısına ulaşıldı. Yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu manada akademik lisanslamalara ihtiyaç var. A-B-C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı yerine İş Güvenliği Mühendisliğine dönüşülmelidir. Zira bugüne baktığımızda İş Güvenliği Uzmanlığı, Esas okul mezuniyetinin yanında verilmiş bir bonus sertifika gibi olmuş haldedir. Arkadaşlarımız mezun olduğu lisans bölümlerindeki, işlerini yapmaktan oldukça uzaktalar. Ve bu işin içinden çıkılamaz bir hale doğru gidiyor.

Geçmişteki verdiğim örnekler gibi, var olan durumun da gözden geçirilmesi elzemdir. Belki bugün belki yarın..

Saygılar..

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.