Arkadaşlar EMO Yönetmeliklerinde A tip muayene kuruluşu olması istenir veya oda onaylı(odanın görevlendirdiği), fakat piyasa da buna uyulmaz daha doğrusu bir boşluk söz konusu taki kaza bela olup bilirkişi rapor yazana kadar. Bilirkişi durumdan haberdar olup mühendislik bir durum yoktur derse sıkıntı yok, fakat yönetmeliklere harfiyen uygun bir rapor yazarsa akredite kuruluş olmadan yasaya aykırı rapor düzenlediğinizi beyan eder. Bununla ilgili taner hoca isa hoca dan bilirkişi raporları talep edersiniz, yıllık 7-8 mühendis arkadaşımızın bu konulardan dolayı mahkemelik olduğunu seminerlerde sürekli beyan ederler. Özetle EMO nun yönetmelikleri var, fen adamları yönetmelikleri var ve piyasa şartları(müfettişlerin kabulleri var), bilirkişi raporları var, bu yüzdendir ki daha önce yazmış olduğum 7 maddenin hepside istenebilir sadece 2 si yeter de denilebilir, şans kader diyorum.. Ama mühendis arkadaşlarım olarak tavsiyem elinizden geldiğince o maddeleri karşılamaya çalışın, ben şuanda 7. madde ile uğraşıyorum, Akredite olma aşamasındayım, 30.000 TL gibi bir maliyet görünüyor belki daha az veya daha çok, bunu da halledersem gönlüm rahat olacak.