- Katılım
- 26 Şub 2012
- Mesajlar
- 802
- Tepki puanı
- 5,507
- Meslek
- Uzman (B)
Temizlik ve Düzen Kontrol Formu
1 Çalışma alanı temizlik ve düzenin iyi bir şekilde sağlanabilmesi açısından planlanmış mı?Ör., yapılan çalışmaya bağlı olarak, yeteri kadar alan var mı?
2 Çeşitli türlerdeki malzemeler aynı yerde mi depolanıyor? Ör., çalışma alanında ayrılmış bölgelerde depolanmıyor.
3 Çalışma alanına giriş/çıkış yolları belirlenmiş ve engellerden temizlenmiş mi?
4 Giriş/çıkış yolları sağlam zemin üzerinde ve kayma ve takılma risklerinden arındırılmış mı?
5 Oluşan her atık türü için yeteri kadar bir yer ayrılmış, işaretlenmiş ve birikmesini engellemek için düzenli aralıklarla uzaklaştırılıyor mu?
6 Tahtalar tekrar kullanılmadan veya depolanmadan önce üzerlerindeki çiviler temizleniyor mu?
7 Tüm malzemeler düzgün bir şekilde ve güvenli bir yükseklikte uygun bir yere istiflenmiş mi?
8 Yemek ve yiyecek atıkaları kapalı kaplar içinde tutuluyor ve düzenli aralıklarla sahadan uzaklaştırılıyor mu?
9 Atıkların tutulması için kullanılan kaplar iyi durumda ve sızıntılar engelleniyor mu?
10 Yemek yeme yerleri temiz ve düzenli mi?
1 Çalışma alanı temizlik ve düzenin iyi bir şekilde sağlanabilmesi açısından planlanmış mı?Ör., yapılan çalışmaya bağlı olarak, yeteri kadar alan var mı?
2 Çeşitli türlerdeki malzemeler aynı yerde mi depolanıyor? Ör., çalışma alanında ayrılmış bölgelerde depolanmıyor.
3 Çalışma alanına giriş/çıkış yolları belirlenmiş ve engellerden temizlenmiş mi?
4 Giriş/çıkış yolları sağlam zemin üzerinde ve kayma ve takılma risklerinden arındırılmış mı?
5 Oluşan her atık türü için yeteri kadar bir yer ayrılmış, işaretlenmiş ve birikmesini engellemek için düzenli aralıklarla uzaklaştırılıyor mu?
6 Tahtalar tekrar kullanılmadan veya depolanmadan önce üzerlerindeki çiviler temizleniyor mu?
7 Tüm malzemeler düzgün bir şekilde ve güvenli bir yükseklikte uygun bir yere istiflenmiş mi?
8 Yemek ve yiyecek atıkaları kapalı kaplar içinde tutuluyor ve düzenli aralıklarla sahadan uzaklaştırılıyor mu?
9 Atıkların tutulması için kullanılan kaplar iyi durumda ve sızıntılar engelleniyor mu?
10 Yemek yeme yerleri temiz ve düzenli mi?