Bilgi : Tecrübelerinize İhtiyacım Var

E

erkut barel

Guest
Herkese öncelikle keyifli günler diliyorum.
Ben şu an inşaat sahasında destek elemanı olarak çalışıyorum ve taşeron ve işçilerle sürekli münakaşaya giriyoruz çünkü benden öncekiler çok boşlamış ve bizim yaptırımlar ağır geliyor lütfen bu konuda tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız?
 

Aykut Gümüş

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Eki 2014
Mesajlar
63
Tepki puanı
28
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Öncelikle inşaat gibi projelerde, ana veya üst işveren iseniz. İşiniz daha kolay. İşçiler ile tabiki de diyalog kurabilirsiniz. Bu kapsamda kesin ve katı kurallarınızın olması gerekmektedir. "Uzman benim! Ben bu şekilde güvensiz çalıştığınızı düşünüyorum, sizin için gerekli olan önlemin alınması ve uygulanması için buradayım" tarzında konuşma yaparsanız daha iyi olacaktır. Öncelikle işçilerin işvereni veya kalfası ile görüşün. Bu kurallara nereye giderlerse gitsinler uymak zorunda olduklarını bilmeliler.

Eğer işçilerin patronları ile sıkı ilişkiler kurabilirseniz. Makul ve mantık çerçesinde sorunların nasıl çözüleceğini açıkladığınız takdirde "hayır diyeceklerini pek sanmıyorum" Eğer işveren sizin yanınızda ise zaten sorun büyük oranla çözülmüş sayılır.

İnatlaşan işçiler muhakkak olacaktır. Üzülerek söylüyorum. Onlara da "isterseniz patronunuz ile görüşelim bu durumu" diye sorunu patronuna doğru çekebilirsiniz. Hiçbir işçi patronunu bu kapsamda ve kendi inatçılığı uğruna karşısına almayı göze alamaz.

Sizden öncekilerin birşey yapmamış olması da sizin + yönde yapacaklarınızın daha çabuk görülmesine ve performansınızın yüksek olduğunu muhakkak gösterecektir. İşçilerde kendi aralarında "aaa bizim yeni uzman baya çalışıyor, iyi birine benziyor" gibi geri dönüşler gelecektir.

Her inşaatın ve projenin bir İSG sözleşmesi bulunmaktadır. Bu sözleşme kapsamında bazen cezalar ağır olabilmektedir. Cezaların bedelleri hakkında biraz işçilerle konuşun, ( En son safha) öğlen aralarında, çay molalarında bunların yaptırımının maddi boyutunu anlatın.

En büyük iletişim, hoşgörüdür. İyi niyetli davrandığınız takdirde size ılımlı yaklaşılacaktır. İşçilerle aranızda soğuk bir mesafe koymayın. Gerekirse onlarla muhabbet edin. Nasılsın? İyi misin? Nasıl gidiyor? Ya bu iş nasıl yapılacak sence? Çözümün nedir? Neler yapabiliriz ? Var mı aklında bir çözüm? gibi soruları işçilere sorarsanız muhakkak onlarında bu kapsamda düşünceleri olacaktır. Bu hareket kesinlikle işe yarıyor. Kendimde teyit ettim.

Eğer bunların hiçbiri olmaz ise; ben böyle istiyorum. Bu şekilde çalışılacak! Burada uzman benim. diye net kurallar koyabilirsiniz. En son safhalarda bu katı tutumu uygulamanızı öneririm. Ama dediğim gibi eğer işçilerin işvereni / işçi kalfası sizin yanınızda ise işiniz çok daha kolay olacaktır. Eğer ki bu dediklerimin hiçbiri gerçekleşmez ise, allah kolaylık versin. Forumda ki diğer yazıları da okuyun derim. Kesinlikle hepimiz bu yollardan geçtik. Mutlaka her işçi zaman içinde bu kurallara riayet edecektir.

Saygılarımla...
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.