Arkadaşlar çalıştığımız yerde taşeron işçilerden biri iş kazası geçirirse durum ne olur? nerelere nasıl bildirim yapılması gerekir? Bizim hem şirket hemde isg uzmanı olarak sorumluluklarımız nelerdir?
taşeronla çalışmam olmadı hiç..detayını bilmiyorum sayın res_hes...peki bu işçi için 2 firmadamı bildirimde bulunacak hem kendi firması(taşeron) ve biz..
peki bu işçi için 2 firmadamı bildirimde bulunacak hem kendi firması(taşeron) ve biz..
Buna göre, bir işyerinde her ne suretle olursa olsun asıl işveren-alt işveren ilişkisinin kurulması "yeni bir işyeri" kurulması olarak değerlendirilir. Alt işveren, kendi işyeri için bir ay içinde ÇSGB Bölge Müdürlüğüne bildirim yapmakla yükümlüdür (İş K. md.3/1) http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=22507.0
Serhat bey selamlar,Taşeron firma belirlenen süreler içerisinde (2 iş günü) bildirimde bulunacak. Bildirimde bulunmazsa asıl işveren taşeron adına bildirmesi gerekir. Taşeron firmanın iş kazası geçirmesi sizin sorumluluklarınızı ortadan kaldırmaz. Taşeron firmada isg sorumlusu var ise öncelikle onun sorumluluğu vardır. Ama bu durum sizin sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz.
Arkadaşlar Merhaba,
Bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Firmamızda yemek hizmetini bir catering firmasından alıyoruz. yani yemekler dışarıda pişiyor, pişmiş halde firmamıza geliyor ve catering firmasından 2 personel yemeklerin dağıtım işlemini yapıyorlar. bu personelden birisi iş kazası geçirdiğinde izlememiz gereken yol nedir?
Teşekkür ederim.
Risk değerlendirme Yönetmeliğinin Alt işverenle ilgili a ve c bendleri ne diyor.Kolay gelsin arkadaşlar.Mevzuat gereği altişveren personeline karşı asıl işveren konumundadır.Yapılan sorumluluk paylaşımı sözleşmeleri falan hepsi hikaye.Kanun Yönetmelikler ne diyorsa o kafamıza ve hesabımıza göre sözleşme yapamayız.Sözleşmeler kanunlara aykırı yada uyumsuz olamaz.Bildirimi her zaman çalışanın sigortasını yatıran işveren yapar."Altişveren-asıl işveren ilişkisi ve birlikte sorumluluğuna" gelince; altişveren personeli iş kazası geçirirse üst işveren alt işverene olay hakkında bilgi vermek,uyarmak ve takip etmek,kayıt altına almak zorundadır. "Altişveren personeli işkazası geçirmiş banane alt işveren uğraşsın" diyemez.Bu işin bencesi sencesi olmaz.Kanun ve yönetmelikler gayet net.
Birden fazla işyerine yemek dağıtımı yapan firma bizim alt işverenimiz sayılmıyor sanırım. Sadece biz yemek veren firma ise Alt işverendir. Kolay gelsin Arkadaşlar, İyi çalışmalar dilerim.Arkadaşlar Merhaba,
Bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Firmamızda yemek hizmetini bir catering firmasından alıyoruz. yani yemekler dışarıda pişiyor, pişmiş halde firmamıza geliyor ve catering firmasından 2 personel yemeklerin dağıtım işlemini yapıyorlar. bu personelden birisi iş kazası geçirdiğinde izlememiz gereken yol nedir?
Teşekkür ederim.
Hukuksal boyutu bilinmez ama İsg Brimimi ve İşveren açışından sorumluluklar sağlık tetkiklerin yapılması tetanoz aşısı yapılması ve yetkili makamlara bildirim yapacak dokümanlar olduktan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Merhabalar bir konu da yardım rica edecektim,
Şimdi taşören firması olarak A firmasına verdiğimiz personelimizin başından şöyle bir iş kazası geçmiştir. Çalışmakta olduğu yerde mesai saatleri içerisinde araç ile bir takım malzemeler almaya yönlendiriliyor daha sonra yönlendirdiği yerde malzeme alırken aldırmaya gönderdikleri yerde ki köpek kolundan ısırıyor. A firması personelimiz ile hiç ilgilenmeyip personelimiz de kızıp tek başımina hastaneye gidiyor ve rapor alıyor. Şimdi bu personel şikayet üzerine maddi veyahut manevi olarak bizi dava etme olasılığı nedir?
Ana İşverenin, kendi sahasına davet ettiği tüm herkesi (taşeron, misafir, stajyer, uta, çırak vb.) kontrol ve gözetim sorumluluğu vardır. Bu sebepten, sahaya giren tüm herkesin mutlak suretle, kontrol, gözetim silsilesine dahil edilmesi gerekir. Gelen kişiden kim sorumlu, kim takip edecek, iş bitimine gelen kişilerin sahadan gitmesine dek.Merhabalar bir konu da yardım rica edecektim,
Şimdi taşören firması olarak A firmasına verdiğimiz personelimizin başından şöyle bir iş kazası geçmiştir. Çalışmakta olduğu yerde mesai saatleri içerisinde araç ile bir takım malzemeler almaya yönlendiriliyor daha sonra yönlendirdiği yerde malzeme alırken aldırmaya gönderdikleri yerde ki köpek kolundan ısırıyor. A firması personelimiz ile hiç ilgilenmeyip personelimiz de kızıp tek başımina hastaneye gidiyor ve rapor alıyor. Şimdi bu personel şikayet üzerine maddi veyahut manevi olarak bizi dava etme olasılığı nedir?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.