Şveren İş Güvenliği Uzmanı Sözleşmesini Fesh Ettiğinde En Geç Kaç Gün İçinde İş Güvenliği Uzmanı Atamalıdır?

Gülistan Üçer

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Kas 2013
Mesajlar
28
Tepki puanı
9
Meslek
Uzman Adayı (C)
İşveren İş Güvenliği Uzmanı Sözleşmesini Fesh Ettiğinde En Geç Kaç Gün içinde İş Güvenliği Uzmanı atamalıdır? Konuyla ilgili yönetmelik maddesine de ulaşamadım, bilgisi olan bilgi verebilirse sevinirim.
 

haseko

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Mar 2012
Mesajlar
17
Tepki puanı
4
Meslek
Uzman (C)
1 ay
 

GÜNEŞ SARPKAYA

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
4
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Merhabalar; 30 gün süresi var. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ madde14/9 bakabilirsiniz.
 

Eng Halil

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Haz 2023
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
İSGB ve OSGB’ ler iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hizmet sunarlarken işin devamını aksatmamaya özen göstermeleri gerekmektedir. Yapmış oldukları bu faaliyetler çerçevesinde OSGB’ler iş sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin tamamını veya bir kısmını başka bir kuruma ya da kişiye devredemezler. OSGB’lerce istihdam edilen kişilere ilişkin sözleşmeler ISG-KATİP (İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile ilgili iş ve işlemlerin Genel Müdürlükçe kayıt, takip ve izlenmesi amacıyla kullanılan iş sağlığı ve güvenliği kayıt, takip ve izleme program) üzerinden beş gün içerisinde genel müdürlüğe bildirirler. Ayrıca herhangi bir nedenden dolayı faaliyetlerine son vermeleri veya belgelerinin genel müdürlükçe iptal edilmesi halinde 30 gün içerisinde yetki belgelerinin asıllarını genel müdürlüğe iade etmekle yükümlüdürler.

OSGB personeli, görevlerini icra ederken iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında belirtilen tedbirlerin uygulanmasında işbirliği ve koordinasyon içerisinde faaliyette bulunurlar (İSGH.Yön.md.15/1).
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.