- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (C)
çalıştığım yerde tehlikeli sınıfında c sınıfı olarak çalışıyorum yani işimden mi olacağım bu haksızlık değil mi en azıdnan çalışanlara karışımasın süre verilsin
Evet haklısınız, bu asla sonu gelmeyecek bir döngü. Hem açıkcası bu mağduriyet meselesini anlamıyorum, evet iş değiştirecek uzmanlar olacaktır lakin işsiz kalma diye bir durum söz konusu değil, mantıken zaten iş hacmi arttığından zaten mümkün değil. üstelik 12 yıldır ertelenen bir uygulama sözkonusu iken halen biraz daha zaman istemek ne kadar mantıklı bilemiyorum. ortada bir haksızlık yok, varsa zaten bu yıllardır a sınıflarına yapılan haksızlıktır. iki kere a belgemi vizelettim lakin 2017'den beri atamalı uzmanlık yapmıyorum, meslekte 22. yılıma gireceğim 2025 yılında. bu saatten sonra da yapmam.Her yönetmelik uygulama döneminde aynı yorumlar aynı senaryolar ve aynı mağduriyet cümleleri...( C sınıfı uzmanı arkadaşlar biz işimizden olacaz A sınıfı uzman arkadaşlar da bizim yerimize bakıyorlar bize haksızlık ediliyor diyorlar ),biz uzmanlar birbirimize destek verip birleşmiyorken bizi kimse dinlemez...
"Önergeyle, 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, iş yerinin bağlı bulunduğu kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşundan hizmet alarak da iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilmesine ilişkin düzenleme, meslek kuruluşlarının kurumsal kapasitesinin talep edilecek hizmeti karşılamada yetersiz kalabileceği ve bu hizmeti sağlanabilmesine ilişkin düzenlemelerin Bakanlıkça alt düzenlemelerle yapılabileceği gözetilerek teklif metninden çıkarılmaktadır."Ticaret Odalarından isg hizmeti alabilecek ifadesi nedir? Ticaret Odalarının bünyesine isg uzmanları var ve onlar mı işletletmelere hizmet veriyor?
"Önergeyle, 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, iş yerinin bağlı bulunduğu kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşundan hizmet alarak da iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilmesine ilişkin düzenleme, meslek kuruluşlarının kurumsal kapasitesinin talep edilecek hizmeti karşılamada yetersiz kalabileceği ve bu hizmeti sağlanabilmesine ilişkin düzenlemelerin Bakanlıkça alt düzenlemelerle yapılabileceği gözetilerek teklif metninden çıkarılmaktadır."
Komisyon tutanaklarında Bu şekilde bir ibare var yani 10 çalışanın altında az tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerine ticaret odaları da dahil olmak üzere tüm meslek örgütlerinin iş güvenliği hizmeti vermesi kaldırılmış, sadece ÇASMER lerin iş sağlığı hizmeti vermesi düzenleniyor, benim anladığım bu şekilde
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.