internetten açıklama olarak şuna ulaşabildim;plana rastlamadım...
sosyal guvenlik plani hakkında bilgi
Soru: Sosyal Güvenlik Planı nedir?
Kategorisi: Ekonomi
Hakkında Bilgi: Bir sosyal güvenlik planı yaş, engellilik, yoksulluk ya da işsizlik gibi belirli bir sosyal durum, bireylerin korur sosyal sigorta programının bir türüdür. Sık sık hükümeti tarafından desteklenen bu planların genellikle yasa tarafından belirlenir ve vergiler yoluyla finanse edilmektedir. yasa değişti ve sürece hükümetin tüm alıcılara eşit muamele gerekir Bu nedenle, program değiştirilemez.
Bir sosyal güvenlik planı genel olarak bir bütün olarak toplum yararına ve sosyal iyilik, kişisel çıkar olmaktan teşvik tasarlandı. minimum hizmet seviyesi sunarak, programın tüm vatandaşlara korur ve daha iyi bir yaşam kalitesini sağlamaya yardımcı olur. vatandaşların sosyal güvenlik planı katılmaya uygun olmakla birlikte, birçok ülkede aynı zamanda daha savunmasız alıcıya ek yardım sağlar.
Çoğu ülkede herhangi bir sosyal güvenlik zorunlu katılımını gerektiren sundukları planlıyor. katılım gönüllü Ancak programın maliyeti ise genellikle düşüktür, evrensel katılımı sağlamaktır. Yaşı ne olursa olsun, gelir veya başka bir sosyal faktör, bir ülkenin bir sosyal güvenlik planı teklifi varsa, bütün vatandaşların otomatik korumaları onu sağladığı hak kazanırlar.
Yoksulluk ve diğer sosyal engelli, bir sosyal güvenlik planı azaltmak için tasarlanan genel inanç tüm insanların belirli risklere karşı korunmalıdır dayanmaktadır. Orada genellikle beş ortak programlar en sosyal güvenlik planları yer almaktadır. işçilerin haklarını korumak ve istihdam teşvik düzenlendiği, işgücü piyasası programları en sık görülür. Sosyal sigorta programları işsizlik, sakatlık, yaşlılık riskini azaltmak ve diğer sosyal koşullar yardımcı olur.
biraz cümle düşüklükleri var ama idare edin artık........