Nurdan DAHİ
Banned
- Meslek
- Uzman (C)
Bilgiden eminim, yemekten sonra mevzuattan alıntı yapar yayınlarım, yada link atarımsanırım baya kararlısınız bu konuda pes ettim.sizin dediğiniz olsun
Bilgiden eminim, yemekten sonra mevzuattan alıntı yapar yayınlarım, yada link atarımsanırım baya kararlısınız bu konuda pes ettim.sizin dediğiniz olsun
Derya hanım sizin cevapda bir kere mantıksızlık var yatarak tedaviler ağır ve bir kişinin bakımınan ihtiyaç duymasından dolayı ayakta tedavi sırasında alınacak üçretten daha fazla alması gerekir. sizin cevaba göre daha az alıyor. benim bildiğim Yatarak tedavilerde işçi üçretinin tamamını alır. Sınavdada oyle yaptım ama yanlış oldu.
bu kibar yaklasımınız için teşekkür ederim sadece bilgi paylaşmak istedim ben ve bence doğru bir bilgi benim ki mantıksızlık boyutunu tartısalım demedim.
''sigortalının sağlık tesislerine yatırılmak yahut bakımı Kurumca sağlanarak kaplıca veya içmelere gönderilmek yoluyla tedavi ettirildiği takdirde'' diyor özel tesisten bahsetmiyor! sağlık tesisinden kasıt hastaneler değil midir?Derya hanım özür dilerim kabalık etmek istemedim ama yanlış anlaşıldım sanırım sadece düşüncemi söylemeye çalışdım, sonuçta her doğru kararda bir mantık aramak zorundayız.
Bu arada nurdan hanımın cevabındaki madde 89' da özel tesislerde yapılan yatarak tedavilerde üçretin yarısı alınır diyor, hastanelerdeki yartarak tedaviden bahsetmiyor tartışmaya yeni bir boyut getirmek istemem ama bu konu ister istemez baya karışdı...
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU (Değişik fıkra: 17/04/2008-5754 S.K./11.mad.) İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve sigortalı kadının analığı halinde verilecek geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde 17 nci maddeye göre hesaplanacak günlük kazancının yarısı, ayaktan tedavilerde ise üçte ikisidir.MAALESEF BENDE SINAVDA BU MANTIKLA CEVAPLAMIŞTIM YANLIŞ OLDU. DERYA HANIMIN BİLGİSİ DOĞRU......
Bence D şıkkı doğru, çünkü soruda işçilerin korunması diyor, D şıkkı ise işyeri dışı ve çevrenin korunması ile ilgilibu sorunun cevabı kesinlikle C şıkkı bence de şıklarda yanlıslık var.
Hangi soru bu paylaşır mısınız?Bence D şıkkı doğru, çünkü soruda işçilerin korunması diyor, D şıkkı ise işyeri dışı ve çevrenin korunması ile ilgili
Sınavda bende aynı 3 te 2 si cevaplamıştım ama araştırınca yarısı olması gerektiğini öğrendimsanırım baya kararlısınız bu konuda pes ettim.sizin dediğiniz olsun
Handan hanım bizim kurstada 20-30 mA diye öğretilmişti.ama yönetmeliklerde bulamadım.80-100 mA bilgisinin geçtiği bu bilgi kesinse nerede geçtiğini paylaşırsanız sevinirim.En azından 1 soru 1 sorudur.Bu sınavda yatarak tedavi sorusun da kurs bilgisi ile yalnış yapmıştım.Bu da gelebilecek bir soru bence o yüzden hepimiz için netleştirirsek artı bir puan olur.merhaba arkadaşlar;
65.sorunun cevabında hata var sanırım doğru şık C olmalı diye biliyorum '' -50 Hz alternatif gerilimde, insan bedeninden geçen 80-100 MA akım kalpte fibrilasyona ve şuur kaybolmasına neden olur'' bilginize..
Handan hanım bizim kurstada 20-30 mA diye öğretilmişti.ama yönetmeliklerde bulamadım.80-100 mA bilgisinin geçtiği bu bilgi kesinse nerede geçtiğini paylaşırsanız sevinirim.En azından 1 soru 1 sorudur.Bu sınavda yatarak tedavi sorusun da kurs bilgisi ile yalnış yapmıştım.Bu da gelebilecek bir soru bence o yüzden hepimiz için netleştirirsek artı bir puan olur.
Genç işçi sınıflaması aşağıdakilerden hangisini kapsar?
A) 16 yaşını doldurmuş ancak 18 yaşını bitirmemiş olanlar
B) 15 yaşının doldurmuş ancak 18 yaşını bitirmemiş olanlar
C) 17 yaşını doldurmuş ancak 18 yaşını bitirmemiş olanlar
D) Doğum tarihinden itibaren18 yıl geçmiş olanlar
(24 aralık 2011 A kitapçığı soru 94)
Ağır ve Tehlikeli İşler YönetmeliğiAmaç
Madde 1 – Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden sayılacağına, kadınlarla 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin hangi çeşit ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılabileceklerine ilişkin hükümleri belirler.
Doğru cevap A şıkkıdır.
Ben bu soruda takılıyorum.çünkü cevap Ağır veThlikeli işler Y. göre verilmiş.Ancak İş kanunu md.71Onsekiz yaşını doldurmamış çocuk ve genç işçiler bakımından yasak olan işler ile onbeş yaşını tamamlamış, ancak onsekiz yaşını tamamlamamış genç işçilerin çalışmasına izin verilecek işler, ondört yaşını bitirmiş ve ilk öğretimini tamamlamış çocukların çalıştırılabilecekleri hafif işler ve çalışma koşulları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından altı ay içinde çıkarılacak bir yönetmelikle belirlenir.
Ve bu maddeye göre Çocuk ve genç işçilerin çalıştırılma usul ve yönetmeliğine görede genç işçi tanımı 15 yaşını tamamlamış 18 yaşını tamamlamamaış olarak geçiyor.
Varmı bu mantıksız sınav için mantıklı bir açıklaması olan
B) 15 yaşının doldurmuş ancak 18 yaşını bitirmemiş olanlarÇok teşekkürler ama soruda herhangi bir yönetmelik ya da iş kolu belirtilmemiş.Sizin söylediğinizi anlıyorum, ancak soruya bakınca iş kanununa göre değerlendiriyorum.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.