Çuval Fabrikası Risk Analizi

SAHZADE1631

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar merhaba çuval fabrikası için risk analizi örneği olan arkadaş varmı paylaşabilir mi?

Kaan SAKA

TÜİSAG Kurucusu
Admin
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
arkadaşlar merhaba çuval fabrikası için risk analizi örneği olan arkadaş varmı paylaşabilir mi?

Çuval Fabrikası Risk Analizi Örneği​

Merhaba, örnek olması ve bir yerden başlamanız açısından aşağıda paylaşıyorum. Puanlamayı kendiniz ayarlamanız lazım. Her maddeyi kendi içinde çoğaltabilirsiniz.

NoTehlike KaynağıRiskO (1–5)Ş (1–5)Risk PuanıAlınacak Önlemler
1Makine (dokuma, kesim, overlok)Ezilme, kesilme, kopma3515 (Yüksek)Makine koruyucu ekipmanları, acil stop butonları, periyodik bakım, eğitim
2Elektrik tesisatıElektrik çarpması, yangın2510 (Orta)Topraklama, kaçak akım rölesi, düzenli bakım, yetkisiz kullanım yasağı
3Yangın riski (iplik, çuval, ambalaj depoları)Yangın ve zehirli duman3515 (Yüksek)Yangın dolapları, söndürme tüpleri, duman dedektörü, tahliye planı
4Gürültü (dokuma makineleri)İşitme kaybı4312 (Orta)Kulak koruyucu PPE, düzenli ölçüm, gürültü bariyerleri
5Toz (polypropilen tozu, iplik atıkları)Solunum yolu hastalıkları3412 (Orta)Toz maskesi, havalandırma sistemi, temizlik planı
6Ağır kaldırma / elle taşımaBel fıtığı, kas-iskelet yaralanmaları4312 (Orta)Ergonomi eğitimi, kaldırma ekipmanı (forklift, transpalet), iş rotasyonu
7Kayma / düşmeYaralanma, kırık339 (Orta)Zemin kaymaz malzeme, işaretleme, temizlik düzeni
8Kimyasal kullanım (boya, yapıştırıcı)Cilt tahrişi, zehirlenme248 (Orta)MSDS bulundurulması, eldiven, gözlük, havalandırma
9Forklift ve taşıma araçlarıÇarpma, ezilme3412 (Orta)Operatör eğitimi, uyarı levhaları, hız sınırı
10Psikososyal riskler (fazla mesai, stres)Yorgunluk, iş kazası artışı339 (Orta)Vardiya planlaması, mola düzeni, işçi temsilcisi desteği

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.