Soru : Ramak Kala Olayda Forklift Bakımında Bilirkişi Raporu

grslnnr

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Diğer
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, bunun için yönetici arkadaşlardan özür dilerim. 2. olarak imla hatalarım ve anlatım bozukluğu varsa okuyan herkesten özür dilerim.

Bizim iş yerimizde forklift makinasında bir arızadan dolayı ufak çaplı yangın riski yaşandı. Bunun kullanıcı kaynaklı mı yoksa bakımı yapan firmanın mı ihmali olup olmadığının araştırılması için bilirkişi raporu talep edildi. TMMOB'dan ( böyle bir talepte bulunmamıza rağmen konuyla ilgili olumlu-olumsuz bir geri dönüş yapılmadı. Benim istediğim Resmi - yarı resmi veya kurumsal bilirkişi raporu verebileceğini düşündüğünüz kurumları paylaşabilir misiniz ? konu benim için önemlidir.

Saygılarımla.

https://www.mmo.org.tr/

Agumus035

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
1. Seçenek ; eğer olay adli bir vaka yani dava halini almışssa, bilirkişiyi haki atar.
2. Seçenek; eğer olayı bir adli vaka olmayıp sıradan bir yangın olayıysa, işyerinin muhakkak bu konuda kapsayıcı bir sigortası vardır. Bu sigorta poliçeniz kapsamındaysa, ilgili sigorta şirketiyle irtibata geçersiniz. Onlar size zararı tazmin etmek adına, keşif için bir veya birden fazla kişi gönderip, ilgili alanı, forklifti ve o anki çalışma koşullarını inceleyen bir expertiz hasar raporu çıkarabilir.
3. Aksi takdirde sizin ayarladığınız veya dışardan kendinizin temin ettiği bilirkişi raporu ( büyük ihtimalle geçerli kılınmaz) sadece kendi içinizde bir olay analizi yaptırmış olursunuz. Resmi geçerlilik olmaz diye düşünüyorum.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.