- Meslek
- Uzman (C)
İnşallah güzel şeyler olacak merak etmeyin.. Ağustos ve Kasım sınavlarında başarılı olanlar da yararlanacak.. Şahsi görüşüm ..
Ömer bey,Arkadaşlar) yorumların hepsini şimdi okudum... uzun zamandır burada değildim...
Kanun metnini okuyorum ki defalarca eklemişsinizgüldümde yorumlara...
Neyse, bende yorumumu eklemek istiyorum...
2 Ağustos öncesi sonrası uzmanı diye ayırmıyor ilave edilen madde, İş güvenliği uzmanlık belgesi olana (nezaman olduğu önemli değil) 2 Ağustos 2013'ten itibaren 1 yıl içinde açılan sınavlara 2kere girebilir...
Örnekleyelim;
Kasım 2013 Şubat 2014, Mayıs 2014 sınavlarından birinde C sınıfı uzman oldun,
1 Ağustos 2014'te sınav var) girebilirsin...
arkadaşlar, Kasımda uzman olun Nisan 30'da 1500 gün primin doldu mayıs sınavına girebilirsin...
Ağustos 2013 sınavında başarılı olup C sınıfı belgeyi alan kasıma yetişirse kasıma yetişmezse şubata, girecekler, başarısız olurlarsa Mayıs sınavına girecekler... Yine başarısız olurlarsa 1 Ağustos 2014 sınavına giremeyecekler)
aslında çok net açıklanmış ama farklı anlamlar çıkartıyoruz...
önceki uzman sonraki uzman diye yönetmelikte belirtilmezse Torba yasa ile eklenen maddelerden çıkan anlam budur... bugünden itibaren yapılacak olan İlk sınavda C sınıfı uzman isen ve prim gün sayın yeterli ise sınava gireceksiniz diyor... yılda iki kere kısmını tartışalımmı)
Şubat olamasada büyük ihtimal ile 2. sınava girebileceksin diye kurslarda söyleniyor. Ama top bakanlıkta herşey olabilir. Eğilim bu sene bu işi kadroları ayarlayarak kapatmak diyenler var.arkadaşlar c sınıfı İSG uzmanıyım, 2100 pirim günüm var ve 23 kasım da B sınıfı için sınava gireceğim, 23 kasımda sınavı geçersem eğer 1800 pirim günü sağladığım için şubat ayında A sınıfı İSG sınavına girip giremeyeceğim hakkında bilgisi olan varmı, yönetmelik bu konuda havada kalmış gibi görünüyor
"hiç çalışmadan" ibaresine dikkatinizi çekerim, boşuna yakmayın beni....ben ağustos sınavından geçtim ve B olmak istiyorum. 5 yıldır madencilik sektöründe çok tehlikeli sınıfta çalışıyorum. deli gibi çalışıp sınava girecem ve hak edersem kazanacam. buna yanmak istiyorsanız sizin bileceğiniz iş...
Fahirkekik ;Arkadaşlar zaten isg uzmanı olarak durmadan yeni çıkan mevzuatları okumanız gerekiyor.Bu işle uğraşan arkadaşlar zaten kendilerini durmadan update etmek zorunda dolayısıyla extra çalışmaya gerek kalmıyor.Benimki sadece bir tahmin. Bu sınav yapılacaksa ve ocak ayına yetirilmesi gereken binlerce uzman varsa 23 kasım sınavı bence dondurmalı ekmek kadayıfı)
şurada seneye ne kaldı bir yayınlansın o hakkı alalım olsun 2014Fahirkekik ;
Sizin dondurmalı ekmek kadayıfı 2014 e kaldıSınav başvuru duyurusu ayın dördünde yapılacak elden başvuru yapanlarda son başvuru tarihi 07.10.13 (Yüksek Lisans için). Bakanlık buna göre liste açıklayıp sınava girecek kişileri 45 gün önce belirlemek zorunda. Bilginize.
doğru hakkınızı teslim edeyim. yazıda hiç çalışmayan yani tecrübesizler demişsiniz. zaten bende buna karşıyım. fakat şantiyelerde, fabrikalarda çalışmış ve tecrübeli arkadaşlara sınıf yükseltme sınavı hakkı verilmesinden yanayım. zaten tecrübesiz birisi b sınıfa geçsede çok zorlanır."hiç çalışmadan" ibaresine dikkatinizi çekerim, boşuna yakmayın beni....
Sonra bu forumlarda risk analizi nasıl yapılır diye soracak, örnek gönderin diyecek, örnek yetmez aslını gönderin diyecek.bence 1500 yada 3000 iş günü çok saçma...nedeni ise şu.mehmet 2 yıl boyunca iş güvenliği uzmanı olarak çalışssın,ama toplam primi 900 gün olsun.....Ahmet te 1 ay önce almış olsun sertifikayı ve 1500 gün primini de simitçide doldursun....bu durumda Mehmet B ye geçemeyecek ama Ahmet simitçi de b olacak......buyrun burdan yakın....
Bu deneyim işi önemli ama kafası çalışan ve işini seven birisi için aşılamayacak bir durum yok. İnternette , hele birde biraz ingilizceniz varsa her türlü risk analizinin kralı var.Mayıs mezunu bir uzman arkadaş bizim iş yerinde risk değerlendirmesi yaptı. Az eksiklerine rağmen oldukça tecrübeli gördüm. OSGB den tanıdığından eğitim sertifikası getirdi. Acil eylem planı kendisi yapmış. Eksiklerini de biz tamamladık düzelttik.
İşe giriştikten sonra 3-5 ayda çok mesafe alınıyor göreceksiniz. Moralleri yüksek tutun.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.