Elif hanım öyle yazılı açıklama veriliyormu[/quote
Yazılı olarak aldım açıklamayı yönetmelik olarak başbakanlığa gönderildiğini belirtti başbakanlığa gönderilen yönetmeliği istedim ya da nerden ulaşabiliriz diye sorduğumda daha fazla detay veremeyeceklerini belirttiler duyurulardan takip edin diye yazdı durum böyle
Arkadaşlar facebook grubumda paylaşılan yazı aynen şöyle:
Murat Kılıç Arkadaşlar,
Konunun genelini incelemeden ucundan bakınca yarım bilgi oluyor ve yarım bilgi çok zararlıdır. Bazen hiç bilmemek daha iyi olabiliyor.
Konuyu kaçıran arkadaşlarımız için burada yeniden ve daha detaylı yazmak istedim.
21 Eylül C.tesi günü yaklaşık saat 15:00 civarı ÇSGB yetkililerinden sayın Ferdi Karakaya, İSG-Katip programı ile ilgili sunum yaparken konu gereği bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre, 20 Eylül Cuma günü beklenen yönetmelik değişikliğini bitirdiklerini ve Başbakanlığa gönderdiklerini söyledi. Başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına ve daha sonra da resmi gazete sürecine girdiğini, muhtemelen önümüzdeki hafta veya takip eden hafta resmileşeceğini söyledi. Hatta seminere gelmeden önce Genel Müdürüne bu bilgiyi deklare edip edemeyeceğini sorduğunu, genel müdürünün de (Kasım Özer) bunu onayladığını söyledi. Buna göre, 1500 gün ödenmiş prim günü olan C sınıfı uzmanların B sınavına girebileceğini, 3000 gün ödenmiş prim günü olan C sınıfı uzmanların da A sınavına girebileceklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığına sınav tarihi ile ilgili sorduklarında ise Şubat ayına sınav yapabileceklerine dair cevap aldıklarını söyledi.
Daha sonra, seminerde benim sorduğum bir soru üzerine, seminerden sonra konuşalım dedi, seminerden sonra çsgb stantta oturup sohbet ettik biraz. Sohbet esnasında bir ara bilgisayarını açtı ve yönetmeliğe bakarken, beklediğimiz yönetmelik değişikliğinin kırmızı renkte yazı ile mevcut yönetmeliğin içinde yer aldığını gördüm. Sorduğumda da çıkacak değişikliğin bu olduğunu söyledi. İlk cümle de şöyle başlıyordu, Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle....... Zaten torba yasadan gelen geçici 4.maddeye eklenen fıkrada da ibare aynı. Yani bu durum yeni bir şey değil. Bu ibareye bakıldığında ise değişik haliyle kanunun yürürlüğe girdiği 2 Ağustos 2013 tarihi itibariyle uzman olmak şartı oluşmuş oluyor. Bu tarihten sonra uzman olmak bu kapsamın dışında tutulmuş oluyor.
Yönetmelik değişikliğinde de gördüğüm gibi ödenmiş primlerin hangi tehlike sınıfındaki iş kolunda yattığının önemi yok. Hatta sorulan bir soru üzerine, sohbet havasında, simit bile satmış olabilir dendi. Yeter ki ödenmiş SGK primi olsun.
Bu bilgileri sıcağı sıcağına facebook grubumuzda paylaştım. Çok emin değilim ama belki de tüm Türkiye ilk önce bizden öğrendi bunları.
Uydurma tabiri umarım bize yönelik bir tabir değildir. Eğer bize yönelik ise bunu da ayrıca değerlendirmek gerekir.
Bu arada sayın Ferdi Karakaya isg-katip'in herşeyi. Kurucusu, geliştiricisi, yöneticisi.
Herkese saygı ve sevgilerimle
Açıklamanız çok açık ve net. Hala anlamayan yoktur herhalde.Arkadaşlar facebook grubumda paylaşılan yazı aynen şöyle:
Murat Kılıç Arkadaşlar,
Konunun genelini incelemeden ucundan bakınca yarım bilgi oluyor ve yarım bilgi çok zararlıdır. Bazen hiç bilmemek daha iyi olabiliyor.
Konuyu kaçıran arkadaşlarımız için burada yeniden ve daha detaylı yazmak istedim.
21 Eylül C.tesi günü yaklaşık saat 15:00 civarı ÇSGB yetkililerinden sayın Ferdi Karakaya, İSG-Katip programı ile ilgili sunum yaparken konu gereği bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre, 20 Eylül Cuma günü beklenen yönetmelik değişikliğini bitirdiklerini ve Başbakanlığa gönderdiklerini söyledi. Başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına ve daha sonra da resmi gazete sürecine girdiğini, muhtemelen önümüzdeki hafta veya takip eden hafta resmileşeceğini söyledi. Hatta seminere gelmeden önce Genel Müdürüne bu bilgiyi deklare edip edemeyeceğini sorduğunu, genel müdürünün de (Kasım Özer) bunu onayladığını söyledi. Buna göre, 1500 gün ödenmiş prim günü olan C sınıfı uzmanların B sınavına girebileceğini, 3000 gün ödenmiş prim günü olan C sınıfı uzmanların da A sınavına girebileceklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığına sınav tarihi ile ilgili sorduklarında ise Şubat ayına sınav yapabileceklerine dair cevap aldıklarını söyledi.
Daha sonra, seminerde benim sorduğum bir soru üzerine, seminerden sonra konuşalım dedi, seminerden sonra çsgb stantta oturup sohbet ettik biraz. Sohbet esnasında bir ara bilgisayarını açtı ve yönetmeliğe bakarken, beklediğimiz yönetmelik değişikliğinin kırmızı renkte yazı ile mevcut yönetmeliğin içinde yer aldığını gördüm. Sorduğumda da çıkacak değişikliğin bu olduğunu söyledi. İlk cümle de şöyle başlıyordu, Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle....... Zaten torba yasadan gelen geçici 4.maddeye eklenen fıkrada da ibare aynı. Yani bu durum yeni bir şey değil. Bu ibareye bakıldığında ise değişik haliyle kanunun yürürlüğe girdiği 2 Ağustos 2013 tarihi itibariyle uzman olmak şartı oluşmuş oluyor. Bu tarihten sonra uzman olmak bu kapsamın dışında tutulmuş oluyor.
Yönetmelik değişikliğinde de gördüğüm gibi ödenmiş primlerin hangi tehlike sınıfındaki iş kolunda yattığının önemi yok. Hatta sorulan bir soru üzerine, sohbet havasında, simit bile satmış olabilir dendi. Yeter ki ödenmiş SGK primi olsun.
Bu bilgileri sıcağı sıcağına facebook grubumuzda paylaştım. Çok emin değilim ama belki de tüm Türkiye ilk önce bizden öğrendi bunları.
Uydurma tabiri umarım bize yönelik bir tabir değildir. Eğer bize yönelik ise bunu da ayrıca değerlendirmek gerekir.
Bu arada sayın Ferdi Karakaya isg-katip'in herşeyi. Kurucusu, geliştiricisi, yöneticisi.
Herkese saygı ve sevgilerimle
dostum kanunun yürürlüğe girdiği andan itibarenden diye Ferdi Bey mi direk söyledi? Yoksa torba yasa maddesi öyle yazıyor ondan mı diyebiliriz?Iyi günler ark lar mesaj atmıcaktım da duramadım bır ısg uzmanı nasıl olur da kanun yorumlayamaz mı ya o kanunun nersınde kanun çıktığım tarihten önce yazıyor bu yorumu nerden çıkartıyorsunuz açıklarsanız sevınırım ( ben bunuda sordum 1 ekıme kadar ısmınız yayınlanmıs olmalı diye yanıt aldım)
Iyi günler ark lar mesaj atmıcaktım da duramadım bır ısg uzmanı nasıl olur da kanun yorumlayamaz mı ya o kanunun nersınde kanun çıktığım tarihten önce yazıyor bu yorumu nerden çıkartıyorsunuz açıklarsanız sevınırım ( ben bunuda sordum 1 ekıme kadar ısmınız yayınlanmıs olmalı diye yanıt aldım)
dostum ama 2 ağustostan önceki isgu lar için geçerli demiş yukarıdaki yazıda?Heveslen sen hafta içi goruruz su an uzman olan herkes yararlanabılecek kanunda öyle bir ayrım yok sadece bir yıl içinde yapılacak iki sınava Yetiş yeter ama Kasım'da sınava gırcekler yetısemıcek sanırım
Ben yazımın başlangıçında torba kanunun ilgili maddesini yazmıştım detaylıca ama belliki okumamışsınız.Torba yasada öyle fılan yazmıyor bakabılırsın ınşarınkı temennı![]()
Çarşı harbiden herşeye karşıben de bu yazınızı görünce tutamadım kendimi, bence de bir uzman nasıl olurda yorumlayamaz resmi gazeteyi ?
2 ağustosta çıkan 6495 sayılı torba kanunu
MADDE 55 – 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun geçici 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(2) Bakanlık, usul ve esaslarını belirlemek kaydıyla, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlara, Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmiş olan prim gün sayısı ile sahip oldukları belge sınıfı gibi hususları dikkate alarak üst sınıflardaki iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilmeleri için fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde kullanılmak şartıyla en fazla iki sınav hakkı verilmesine dair gerekli düzenlemeyi yapmaya yetkilidir.”
4. Maddeye aşağdaki FIKRA eklenmiştir demiş.
FIKRA yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde iki sınav hakkı demiş
FIKRA ne zaman yürürlüğe girdi?
2 Ağustos 2013
UZMANLIK BELGESİNE SAHİP OLAN demiş
Ne zaman demiş?
2 Ağustos 2013 de demiş.
Ne demiş? SAHİP OLAN demiş.
Sahip OLACAK demiş mi?
Dememiş.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.