Piyasayı Eleştirmek Yerine Biz Piyasaya Ne Kadar Alışığız?

TMGD olarak yarın iş bulsanız işi yürütmeye kendinizi hazır hissediyormusnuz?

• Kullanılan toplam oy
    9

RECEP EMİN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Forumda konulara ve mesajlara baktığım zaman Bizler TMGD ler ve aday arkadaşlarımız olarak sürekli olarak eleştiri ve veryansın içindeyiz. Evet! bu konuda eğitim kurumlarının her konuda yaptıkları gibi konuları abartarak yüksek ücretlerde vaatlerde bulunması, devletin denetim sistemi eksiklikleri, İşletmelerin düşük maliyet için kırdırarak neredeyse yok fiyatlar istemesi vs. vs. daha devam eder gider...

Baştan daha belgelendirme için sınava hazırlanmadaın öncede bu tür araştırmalar yapılsaydı yatırım yapılmadan önce bu sorunlar görülebilirdi. bir çok sorunun bir çok çözümü yada bir çözüm ardına sığınmışlığını bulabilirz. Eğitim kurumu, devlet, işltme sahipleri vs. bizlere karşı sığınacakları duvarlar örebilir.

Peki biz TMGD ler ve adayları bu duruma ne kadar hazırlıklıyız? ne kadar alt yapı oluşturduk? Sadece sınavı geçmenin yeterli olmayacağı baştan belliydi. Bizler ilk önce konumuza hakim olmalı sonrasında diğer etkenlerle savaşabilmeliyiz. Konusuna hakim olmadan araştırma yapmadan sorunlarla boğuşamayız. Ya bırakır gideriz ya da başarısız oluruz.

İlk başta belkide Grup olarak bir yol haritası oluşturulmaı bu haritalar birbirimizle paylaşılmalıdır. Benim sektörde gördüğüm bir çok TMGD bir çok yerle çalışıyor ancak verileri biriktiriyor alt yapısını hazırlıyor. Ancak bu alt yapıyı herhangi bir ortamda paylaşmıyor. bunun yerine sadece sorunu olduğu zaman paylaşıyor. Uygulama eğitimleri belki işleri pratikleştirebilir ancak emin olun ki sosyal paylaşımlarla bütünleşmeyle alacağınız destek ve yönetmelikleri kavrayabilmeniz daha iyi bir şekilde yetişmenizi sağlayacaktır.

Kendisini sektöre hazır hisseden bu hazırlığını yapan arkadaşların yol strateilerini okur ve kendi düşüncelerimizi paylaşırsak daha güzel bir hareket belirlemiş olacağızdır.

Benim yola çıkış noktam yönetmelikleri alıp okumaya başlayarak oldu. TMGD nedir kimdir sorumluluları nedir le başladım. Diğer sorumluluk sahiplerini listeledim ve bunların yapması gerekenleri yönetmelik üzerinden notlar alarak ayırdım. sonrasında bir işyeri ile çalışacaksam o iş yerinin tehlikeli maddeleri nelerdir onları çıkardım. maddelerin UN numaralarını ve özelliklerini tablolaladıktan sonra çıkardığım maddelerin herhangi bir muafiyeti varmı? bu atıkların sevkiyatında Taşıma formu düzenlenmeli mi diye baktım. Sonrasında en önemli kısım arşivleme ve dosyalama kısmında nasıl bir sistem oturtabilirime baktım. sonrasında yol haritama eğitimler ve planlamaları ekledim. Dönemler içerisinde firmada yaptığmı ve yapacağım işleri listeleyerek rapporlama sistemi oluşturmaya başladım. Son kısımda ise faaliyet raporlarının bildirilmesi kısmı geliyor.

Örneğin benim kısaca yol haritam bu şekildeydi.

Çok fazla hayal olmadan mantıklı kazançlar düşünerek bir düzen oluşturmanız temennisiyle

İyi çalışmalar diliyorum

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.