OSGB'de sigortamız yattığı anda B sınavına girebilmek için işlemeye başlıyor mu acaba ? Yoksa sözleşme yapılan yerle olan sözleşmeyi mi bakanlığa bildiriyoruz ? Bunu kim yapacak ?
Onur Bey, e-devlet şifremi aldım ve girdim. "içe görevlendirme" yazıyor. bu süremin işlediği anlamına mı geliyor.evet kontrol etmeniz mümkün. e-devlet şifrenizle sisteme giriş yapıyorsunuz ve orada sözleşmelerim başlıklı bir yer var. oradan yaptığınız ve onaylanan tüm sözleşmelerinizi görmeniz mümkün. öncelikle PTT' den e-devlet şifresinin alınması gerekiyor.
benim imzalamış olduğum bir sözleşme yok. ama e-devlette iş güvenliği uzmanı diye gözüküyorum. şimdi ne yapmalıyım ne önerirsiniziçe görevlendirmede sözleşmen olucak ben kurumsal giriş yapıp onayladım bir de kişiselden onayladın sanırım böyle başlıyor
Sizin İşverenle aynen işyeri hekimlerinin imzaladığı gibi sözleşme imzalayıp ÇSGB gönderillmesi ve onaylanması gerekiyor. Ancak ozaman B sınıfı için zaman çalışmaya başlar ve 3 yıl sonunda B saertifikasına müracat edebilirsiniz.benim imzalamış olduğum bir sözleşme yok. ama e-devlette iş güvenliği uzmanı diye gözüküyorum. şimdi ne yapmalıyım ne önerirsiniz
Bir günde çalışsan, 30 günde çalışsan 3 yılı doldurduğunda eğitime katılabiliyorsun.Arkadaşlar benim de bu konuyla ilgili bir sorum olacak. Mevcut iş yerimde mühendis olarak çalışırken eğitim-staj-sınav sonucunda mayıs sınavında c sınıfı iş güvenliği uzmanı oldum. Şu an iş yerime bağlı farklı sanayi sicil kodu olan tehlikeli sınıfta olan işletmede 30 saat az tehlikeli olan da 10 saat ve yine tehlikeli sınıfta olan 10 kişi altında çalışanı olan bir bölge müdürlüğünde 1 saat olmak üzere toplam 41 saat içe görevlendirme sözleşmem var. Bu durum 3 yıl sonunda belge yükseltme sınavına girebilmek için yeterli mi yoksa 180 saatin tamamına sözleşme mi yapmak gerekiyor?
Not: Mühendislik + İGU bir arada yürütmek oldukça zor oluyor ben mecbur kaldım kabul ettim ama benzer şekilde çalışmayı düşünenler varsa tavsiye etmiyorum!....
Bir sorumda şu geçici madde ile ilgili benim c sınıfı belgem 20.06.2015 tarihi itibari ile tehlikeli sınıftaki iş yerlerinde geçerliliğini yitirecek. Bu durumda isg katip otomatik olarak sözleşmeyi iptal mi edecek yoksa kendimiz mi iptal etmemiz gerekiyor?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.