hocam öncelikle çok çok özür dilerim, ancak gördüm mesajınızı, epeydir yoğunluktan girememiştim foruma. Söylediğinize gelince, Denizli'yi apayrı bir yere koyun lütfen, ahlak kavramının bittiği yerdeyiz çünkü. Bu arada 70 TL güzel rakam, ben 30 TL bile duydum. Buradaki mantık nedir hemen söyleyeyim; bu fiyatları veren OSGB hangisi biliyoruz zaten, ilçelere kadar bu tip ölü fiyatlar vermişler, sebep ise çok basit "zayıf OSGB'lerin batmasını sağlamak". Çünkü Temmuz'da yürürlüğe girmesi beklenen 50 kişi altı işyeri konusu sebebi ile pekçok yeni OSGB açılmıştı ve siz de takdir edersiniz ki böyle birşey açmak en iyi ihtimalle 20 bin TL'den başlar. Eğer bu kanun Ocak değil de diğer Temmuz'a ertelenseydi, bu fiyatları veren OSGB(ler) kesinlikle planlarında başarılı olup yenileri batırırdı fakat erteleme Ocak ayına olduğu için yeniler biraz biraz direnebildi ama bunun da tek koşulu çok ucuza tabiri caizse "Çin malı" uygulamalar ile çalışmak oldu. Batan olmadı mı, tabiki oldu. Bakın ben denemesini de yaptım bu işin, bir odaya çok çok düşük fiyata paket hizmet teklifi verdim (ne zamanım vardı ne de elemanım ama alamayacağımı bildiğim için yine de verdim teklifi) ama fakat sözkonusu OSGB benden daha yüksek fiyata işi aldı... peki bu nasıl oluyor sizce? o da basit, 1- cemaat etkisi 2- rüşvet. gerekirse ispatlayabilirim de. Daha müslüman olunca rüşvetin günahı azalıyor sanırım
Neyse, bu sebeplerle risk analizi işlerinde rayiç maalesef epeyce düştü ve sebeplerde bunlardır. Artık kaliteye bakan neredeyse yok gibi, iş görülsün de, o yeter...
İşin OSGB tarafı da biraz çetrefilli. Düşünün OSGB olarak teklif vereceksiniz. İşi 10 TL'ye aldığınızda ne oluyor biliyor musunuz? elinize yaklaşık net 1 ila 2 TL kalıyor. O da şöyle 10 TL'den KDV, stopaj, sigorta, yol, kırtasiye, vs. vs. düşüyorsunuz geriye 5 TL gibi birşey kalıyor, oradan da 3 ila 4 TL çalışana verince geriye kalan miktar malum...
Ha diğer illerde işleyiş nasıl bilemem, ama bizlerin alması gereken (hak ettiğimizi düşündüğümüz) meblağ için yapılması gerekli olan şey tabanın belli olması, aksi halde düşük ücretlere mahkum haldeyiz.