bildirim icin bildirim yapilan kisinin bildirimi aldiginin kaniti malesef mail olamiyor.bu yuzden onayli defter onemli
Herkese merhaba, öncelikle paylaşımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Hergün yeni bir şey öğrenmek bu mesleği daha ilginç bir hale getiriyor. Bizde noter onaylı defter tek suret ve defter de bende duruyor. İş sağlığı ve güvenliği kurulunda alınan kararları, önerileri ve sonuçları her ay bu deftere yazıyorum ve işveren de dahil tüm isg kuruluna imzalatıyorum. Toplantı dışı gelen önerileri de zaten tutanağa geçirdiğim için ayrıca bunları deftere aktarmıyorum. Bu uygulamada eksik olan bir şey var mı sizce?
Şükrü Bey,Defterin 1 asıl 2 nüsha olması,nüshaların iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminde olması ,nüshaların güvenli ve ayrı bir yerde saklanması,örneğin taratılarak uzmanın devamlı yanında taşıdığı bir flaşh disk içinde olabilir,yararlı olacaktır.Uzman işyerinde ayrılabilir yada defterin başına bir kaza gelebilir.Bu durumda tek kanıt uzman ve iş hekimdeki nishalar olacaktır.Birde kurul aydan aya toplanıyor.Oysa işin olağan akışı içinde hayati tehlike bulunan ve hemen tebbir alınması gereken bir durum doğabilir.Böylesi durumda uzmanın onaylı deftere yazdığı öneriyi ,önerinin uygulanma tarihinide içerecek şekilde işverene imzalatması gerekebilir.Örnek 3 gün içinde yapılması gereken bir öneri olabilir.(yeni işe giren ve yüksekte çalışan bir işçinin eğitimsiz olması,emniyet kemeri olmaması,yada sağlık raporu olmaması gibi).Bu öneri yerine getirilmediğinde bakanlığa bildirimi gerekecektir.bu taktirde müfettişler onaylı defterde öneriyi görmediklerinde sertifika iptaline kadar gidebilecek bir sürci başlatabilirler.
şükrü bey merhaba bir nakliye firmasında yeni işe girdim kısmi zamanlı daha onaylı defter almadık onaylı defteri doldurma hangi periyotlarda yapılıyor biraz tecrübesizim ilk işim nasıl bir yol izlemem gerekir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler iyi günlerhttp://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/isggm.portal?page=haber&id=tv linkten Kasım ÖZER in konuşmasına dikkat.
Selamlar ve kolaylıklar
- Onaylı deftere yazılmayan öneriler işverene bildirilmiş sayılmıyor.
- İş Güvenliği Uzmanı” onaylı deftere yazmadığı önerilerden bakanlık ve adli makamlarca sorumludur
- Mail bildirimi geçersizdir.
- Onaylı deftere yazılan önerilerin bir nüshası herhangibir olumsuz olay durumda uzmanı kurtaracak tek yasal kanıttır.
- Onaylı defteri imzalamayan işverenle çalışmak iki taraf içinde faydasızdır.
- Onaylı deftere yazılmayan önerileri İşverenin yerine getirmesini beklemek en azından iyimserlik olur.
Şükrü ÖZGÜR
YANKI Eğitim Danışmanlık Hizmetleri
Ataşehir / İSTANBUL
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Lead Auditor (QMS_EMS_OHSAS_FSMS)
Tel : 0 216 577 00 57
Faks : 0 216 577 00 58
G: +90 532 256 66 87
sukru@yankidan.com
www.yankiegitim.com
www.sukruozgur.com
1- bundan evvelki iş güvenliği uzmanları bir kere yanlış yapmış. noter tasdiki olmadan deftere yazmamalıydılar.
2- sizde bu hali ile alıp ve üzerine devam ettiyseniz bu da hata.
3- her ne olursa olsun işverene yapılan her türlü yazılı bildirim altında imzası da var ise her halukarda işverene bildirim yapılmış kabul edilir.
4- dolayısı ile de oluşan iş kazası sebebi siz ve önceki iş güvenliği uzmanları tarafından iş verene bildirilmiş işe 1. derece asli kusur iş verende dir.
5- siz dahil uyarıların (aynı konuda) uyarıların sayısı 3 ve üstü ise ve ayrıca kazaya konu durum hayati önem arz ediyordu ise bu kadar bildirime rağmen işveren bu durumu dikkate almadıysa dediğim gibi zaten 1. derece asli kusurlu ama iş güvenliği uzmanı da bunu resmi şikayet olarak bildirmediği için oluşan kazada 2. derece asli kusurlu. iş güvenliği uzmanları görev yetki sorumluluk yönetmeliği Madde: 9-10-11 kapsamları gereğince.
Tespit ve Öneri Defterli, Noter Tasdikli Facia haberi
http://www.yapi.com.tr/haberler/tespit-ve-oneri-defterli-noter-tasdikli-facia_133202.html
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.