Soru : Özelde Çalişan Hekimlerin Dikkatine!

Ekdem

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2013
Mesajlar
36
Tepki puanı
5
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
İşyeri Hekimi
bu hizmet yürüyebilecek mi? Yoksa elinizde mi kalacak? Madem yasayla hekim zorunluluğu getiriyorsunuz, bunu erişilebilr ve ucuz kılmanız gerekmez mi?
 

Ekdem

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2013
Mesajlar
36
Tepki puanı
5
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
İşyeri Hekimi
Türkiye'de Sınıfına Göre İşyeri Sayısı:
Çok Tehlikeli: 264,132
Tehlikeli: 333,250
Az Tehlikeli: 804,771
100.000 işyeri hekimine ihtiyaç var !
 

Ekdem

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2013
Mesajlar
36
Tepki puanı
5
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
İşyeri Hekimi
ISYERI HEKIMI ATAMA YÖNETMELIGI
(29.06.1996 tarihinde toplanan 44. Büyük Kongre'de kabul edilmistir)
(10-11 Ekim 1998 tarihinde toplanan 47. Büyük Kongrede 4., 9., 10., 13., 14. Maddelerde degisiklikler yapilmistir)
AMAÇ VE DAYANAK:
Madde 1: Isyeri Hekiminin atanmasina iliskin usul ve esaslari düzenlemek üzere 6023 sayili Türk Tabipleri Birligi Yasasinin 59.maddesine dayanilarak bu yönetmelik hazirlanmistir.

ISYERI HEKIMLERI LISTESI
Madde 10: Atamaya temel olusturacak isyeri hekimleri listesi yerel Tabip Odasi tarafindan olusturulur.
Isyeri hekimleri listesinin olusturulmasina iliskin uygulama esaslari Isçi Sagligi ve Isyeri Hekimligi Kolu önerileri dogrultusunda TTB Merkez Konseyi tarafindan çikarilacak yönerge ile belirlenir.
Madde 11: Hekimin Isyeri Hekimligi hizmeti verebilecegi isçi sayisi, diger mesleki etkinliklerinden arta kalan serbest süresine göre hesaplanir.
Hekimin toplam çalisma süresinin bu yönetmelikte belirtilen diger kosullar esas alinarak ayda 220 saati asmamasi gözetilir.
Sürdürülen mesleki etkinlikten, Isyeri Hekimligine ayrilabilecek süre ile isyeri hekiminin atanacagi isyerine uzakligi ve isçi sayisina göre ayirmasi gereken süre arasindaki uyumsuzluklar yerel Tabip Odasi Isçi Sagligi ve Isyeri Hekimligi Komisyonu tarafindan degerlendirilir.

Madde 12 : Gelir getirici mesleki etkinlik degerlendirmesi;
a)Hiçbir mesleki etkinligi olmayanlar 0
b)Bir mesleki etkinligi olanlar (kamu kurumu,özel muayenehane hekimligi, özel poliklinik hekimligi, turizm hekimligi, spor hekimligi, isyeri hekimligi, sabit ücret üzerinden yürütülen sözlesmeli hekimlik)ve emekliler, 1
c)Iki mesleki etkinligi olanlar 2
d)Üç mesleki etkinligi oalanlar 3 olarak yapilir.
Madde 13: Listelerin olusturulmasinda; 11 ve 12. maddeler birlikte degerlendirilerek;
a)Hekimlerin gelir getiren mesleki etkinlik sayisi
b)Hekimin isyerine hekimligine ayirabilecegi süre dikkate alinacaktir.
Gruplarda atamaya temel olusturacak nitelikleri ayni olan hekimler bulunmasi durumunda; siralama, egitim programlarina katilim düzeyi, mezuniyet, sertifika alis, odaya üyelik ve isyeri hekimligi için Odaya basvuru tarihleri birlikte degerlendirilerek yapilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Ekdem

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2013
Mesajlar
36
Tepki puanı
5
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
İşyeri Hekimi
Başbakanlık iletişim merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz Genel Müdürlüğümüz görev, yetki ve sorumluluğu çerçevesinde incelenmiştir.
Bir işyerinde tam süreli olarak çalışanların başka bir iş sözleşmesi yapması 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine uygun değildir. Bu nedenle tam süreli iş sözleşmesi ile çalışan ve iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip çalışanlar sadece çalıştıkları işyerlerinde tehlike sınıfı uygun olması durumunda görev yapabilirler. Kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan iş güvenliği uzmanları ise İş Kanunu hükümlerine göre belirlenen aylık azami çalışma süresi olan 217 saati aşmamak koşulu ile birden çok işyeri ile sözleşme kısmi süreli iş sözleşmesi yapabilirler.
 

çalışkan

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Şub 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Meslek
İşyeri Hekimi
bir yerde tam süreli işyeri hekimliği yapıyorsanız başka bir yerde kısmi süreli işyeri hekimliği yapamazsınız demek istiyor.
 

ahmet san

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Meslek
İşyeri Hekimi
"Bilindiği üzere “İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik”in 12 nci maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.
“(6) (Ek:RG-18/12/2014-29209) Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri hariç diğer işyerlerinde çalışan işyeri hekimleri tam gün çalıştığı işyeri dışında fazla çalışma yapamaz.
Söz konusu fıkradaki hükme istinaden kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri hariç özel sağlık kurumlarında tam zamanlı çalışan hekimler ile işletmelerde ve OSGB’lerde tam gün çalışan işyeri hekimleri tam gün çalıştığı işyeri dışında (işyeri hekimi olarak) fazla çalışma yapamayacaklardır." demek fazla çalışmayacaktır demektir. kanımca işyeri hekimliği yapamaz anlamı nasıl çıkıyor. Zaten isgkatipte buna dönmedi mi?
Şuna bi izah lütfen 1.1.2016 da ne olacak. Özelde çalışan hekim işyeri hekimliği yapabilecek mi? Bu konuyla ilgili açılmış dava var mı?
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.