- Katılım
- 17 Ocak 2018
- Mesajlar
- 8
- Tepki puanı
- 3
- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
nice jokeJustice is a woman name
nice jokeJustice is a woman name
Ahmet Bey yazacaklarımı "taraflı" algılamamanız için B sınıfı uzman olduğumu belirteyim öncelikle, yaklaşık 4 yıldır da sektördeyim.. Kime sordunuz bilmiyorum ama mezun olduğunuzda "sınava girmeden" sertifika sahibi olmuyorsunuz. Önlisans bitiren kişi ile tek farkınız 220 saatlik kurstan muaf olacak olmanız. Ama sınava girip kazanmak zorundasınız.. Ayrıca hevesinizi kırmak istemem ama Türkiye'de çalışacaksanız eğer "iyimser bir tahminle" işverenlerin %90'ı sizin ne mezunu olduğunuzu, kaç yıl okuduğunuzu umursamıyor. Sadece sahip olduğunuz sertifikaya bakıyor, hatta bir çoğu onun bile farkını bilmiyor. Atıyorum 2 yıllık işletme mezunu, 2 yıl da açık öğretimden isg okuyup, 15 gün kursa gittikten sonra sınava girip kazandığında sizinle aynı sertifikaya sahip olacak.. Adil midir derseniz başka bir başlık altında tartışılır tabi ki. Ama mevcut uygulama şu an bu şekilde..bende ist üni isg lisans okuyorum,bizat sordum lisans mezunu olduğunuzda c sınıfı sertifikaya sahip olmuş oluyorsunuz ,ayrıca lisans mezunu olduğunuz için lisansüstü ve doktora yapabilme şansınız doğmuş oluyor yani akademik kariyer yapabilme imkanınız oluyor,önlisans mezunuysanız ve lisans yapmadıysanız aman bana ne lisans ve önlisans arasında fark yoki diyorsanız sadece kendinizi avutursunuz,önlisans mezunu tekniker diploması alırken,lisans mezunu lisans diploması almış olur,çoğu iş yeri lisans diplomalı elemen arıyor sadece sertifikayla iş bitmiyor ,ön lisans mezunu ile lisans mezunu c sertifikaya sahip olsalar bile aynı maşı almazlar ,lisans mezunları iş hayatında 4 yılık örgün eğitimini tamamladığından dolayı ona göre maş alırlar,2 yılık lisansüstüyüde tamamlarsanız b sertifikasınada sahip olursunuz kısacası hem lisansüstü ünvanınız olur hemde b sertıfikanız buradan diyeceğim mutlaka lisansa gerek yok demeyin dgs ile lisansınızı tamamlayın
İSG lisans mezunları C sınavına direk giriyor, İSG ön lisans mezunları, Mühendis, Mimar, Kimya, Fizik, Biyoloji, Teknik Öğretmenler, C sınavına girmeden önce (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katıldıktan sonra C sınavına girebiliyorlar. Bunun hakkı İSG lisans mezunlarına sınavsız B sınıfı, ön lisans mezunlarına sınavsız C sınıfı uzmanlık belgesi direk verilmelidir.Mustafa Bey yasal dayanak olmasa kesin konuşmam lisanslı olan ögrenciler iş güvenliği ögrencilerinden bahsediyorum 4 yıl okudukları için direk c sertifikasına sahip olduklarından dolayı 3 yıl çalışıp direk b sınıfı sınavına giriyorlar kısa acıklama bu umarım herkes anladı sadece biz önlisanslar gibi c sertifikası sınavına girmiyor onlar direk c sertifikası alıyor .
Bu konuda çalışmalar var inş kısa bir süre içindeİSG lisans mezunları C sınavına direk giriyor, İSG ön lisans mezunları, Mühendis, Mimar, Kimya, Fizik, Biyoloji, Teknik Öğretmenler, C sınavına girmeden önce (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katıldıktan sonra C sınavına girebiliyorlar. Bunun hakkı İSG lisans mezunlarına sınavsız B sınıfı, ön lisans mezunlarına sınavsız C sınıfı uzmanlık belgesi direk verilmelidir.
tabi ki de kötü bir durum 2 yıl da öğrencilerin nerden baksanız 10/15 bin civarında bi harcamaları oluyor. dediğiniz gibi 1200 tl ye iki yılı satın alıyor lar. Umarım biz lisans öğrencilerinin bu mağduriyetlerini giderecek bir sistem getirirler....
[
askerlik ne alaka kiFark olarak bazı arkadaşlar da cevaplamış zaten yine de net olarak şu şekilde belirteyim ;
Önlisans mezunu olan bir uzman adayı 220 saatlik eğitimden geçmek zorunda
Lisans mezunu olan bir uzman adayı ise 220 saatlik eğitime girmeye gerek kalmadan İGU sınavına girmeye hak kazanıyor.
Erkekler için diğer bir farka gelirsek 'askerlik' farkıdır bunu da açıklamama pek gerek yok zaten.
Çok popüler bir söz vardı neydi hıhhh ' uğraşma manyak olursun 'Merhabalar.Ben mühendislik bölümünden mezun oldum.İstanbul üniversitesi 2 yıllık iş sağliği ve güvenliği bölümünü uzaktan eğitim ile bitirip belge almak istiyordum ama dediklerinize göre kursa katılıp belge almam daha mantıklı geldi.Yani boşu boşuna bu bölümü okumuş olur muyum?
Merhabalar.Ben mühendislik bölümünden mezun oldum.İstanbul üniversitesi 2 yıllık iş sağliği ve güvenliği bölümünü uzaktan eğitim ile bitirip belge almak istiyordum ama dediklerinize göre kursa katılıp belge almam daha mantıklı geldi.Yani boşu boşuna bu bölümü okumuş olur muyum?
Merhabalar.Ben mühendislik bölümünden mezun oldum.İstanbul üniversitesi 2 yıllık iş sağliği ve güvenliği bölümünü uzaktan eğitim ile bitirip belge almak istiyordum ama dediklerinize göre kursa katılıp belge almam daha mantıklı geldi.Yani boşu boşuna bu bölümü okumuş olur muyum?
Ebru hanım ben de gümüşhane de okuyorum, hocalarımız bize şöyle söyledi;kusura bakmayın şuan Mustafa bey benimde B sınıfı Uzmanım yanlış bir açıklamada bulunduğumu yazdı mevzuatta var böyle bir bilgi bizdende bir arkadaş 4 yıllık gümüşhanede isg okudu ve direk diplomasını almış sertifikayla öyle söylyince yarıdan çoğumuz dgsye girdi bu stresi yaşamamak için kusura bakmayın yanlış bilgim için .
Bildiğim kadarıyla bu konunun mevzuatla alakası yok kübra hanım üniversite konusu değil mi bu o yüzden elbette hocalardan dinleyip fikir alacağız.Forum yöneticilerinden bu başlık altında beyin yakan dedikodu "bilimini" görüp bu bölümü okuyan arkadaşlara negatif önyargı oluşmaması adına kapatmalarını talep ediyorum. Arkadaşlar hoca dedi, arkadaş aldı böyle mi uzmanlık yapacaksınız siz? Mevzuata baksanıza bi zahmet. Yapmayın lütfen, başka birşey demek istemiyorum.
Keşke sadece 4 yıl İSG okuyarak, sahada her alanda uygulama görerek uzman olunsa. İnşallah zamanla o hali alır...Estağfurullah lisans ve onlisansta giriyor keşke girmesek biz bu bölümü okuyor sınava giriyorz mühendisler direk sınavla geçiyor hiç bi fark yok aramizda keşke bu bölümü okuyanlara kaldırsalar Bu duzen böyle
Recep bey, İş güvenliği uzmanlarının görev yetki sorumlulukları ve eğitimleri hakkında yönetmelikte yazmaktadır.Bildiğim kadarıyla bu konunun mevzuatla alakası yok kübra hanım üniversite konusu değil mi bu o yüzden elbette hocalardan dinleyip fikir alacağız.
Öğrenmiş oldum, daha fazla yönetmelik çalışmam gerek. Teşekkür ederim Gökhan bey.Recep bey, İş güvenliği uzmanlarının görev yetki sorumlulukları ve eğitimleri hakkında yönetmelikte yazmaktadır.
yönetmeliğin 8. madde c bendinde
EK-1’deki örneğine uygun olarak Genel Müdürlükçe verilir.
c) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi;
1) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlara,
2) İş sağlığı ve güvenliği alanında teftiş yapan mühendis, mimar veya teknik eleman olan iş müfettişleri hariç Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında müfettiş yardımcılığı süresi dâhil en az on yıl görev yapan müfettişlerden (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılanlara,
3)(Ek:RG-30/4/2015-29342) Üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans programını tamamlayanlardan yapılacak (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olanlara,
yazılanlara baktığımızda resmi gazete 30.04.2015 tarihinde lisans mezunlarının eğitime katılmadan sınava girme hakkı olduğu yazmaktadır.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.