arkadaşlar herkese merhaba. ben mevzuat danışmanlığı yapan bir firmada kimya mühendisi olarak işe başladım ancak 2 hafta sonraki sınava girip isg uzmanı olmayı planlıyorum. ancak bugün bir firma gelip benımle toplantı yapacak isg hizmeti alıp almamamk konusunda.. boya firması.. dolayısıyla A uzman zorunluluğu var.. zaten nerden baksanız herkese A uzman lazım.. ben nasıl bır açıklama yapmalıyımki patronuma ve firma sahibine biz bu işi alalım ve bu konuda ben çalışayım.. kendi çalıştığım şirketin müşterilerin %90 ı çok tehlikeli sınıfta.. hiçbiriyle çalışamayacak mıyım?

neyse şirketin kalite ve iş güvenliği sorumlusu beyle 1 saat görüştüm.adamın dediği; biz a sınıfı çalıştırmıyoruz hiçbir işyerimizde.b sınıfıda restgelirse.adamlar bu konuda yetiştirdikleri "uzman olmayan kişilerle çalışıyorlarmış." yeni yeni c sınıfı almaya dikkat etmeye başlamışlar.işin hukuki boyutunu sordum gerçekleşebilecek bir iş kazsında.biz önce iş kazası olmadan tedbirlerimizi alıyoruz dedi.kaza olduktan sonra yaklaşık 10 kişilik avukat ordusundan yeterli kişiler sizi savunuyor dedi. ki geçen 4 yılda 2 ölümlü kaza olmuş şantiyede.kimse ceza almamış.