- Meslek
- Uzman (C)
Selçuk Bey açıkçası amacımıza ulaştık bile sanıyorum. Gayet güzel bir paylaşım oldu.Emeğinize sağlık...Umarım okuyan arkadaşlara da faydası olur.
14 senedir kimya sektöründe olan ve bu tip dökümanlarla uğraşmış biri olarak senelerdir ortalıkta dolaşan dökümanların vahimiyeti karşısında şaşkınlık yaşadım hep.Hatta zaman zaman dünya devi firmalar bile beni şaşırttı(Türkiye şubeleri).Benim endişem hep şu oldu;malum, özellikle kimyasal risk taşıyan yerlerde bu belgelere başvurulması gerektiği mevzuatımızda hep geçer..Biz uzmanlara düşen de MSDS de bulunan bilgilere göre ikame den KKD ye kadar pek çok önlemi almak olacaktır.Naçizane uyarıyorum,lütfen dikkat edin ki yalnış MSDS kurbanı olmayın.Çünkü firmalar ürünlerini daha masum göstermek için ya da nasıl hazırlandığını bilmedikleri için gerçekten uzak dökümanlar yayınlayabilirler.İşte tam da bu noktada ben uzman arkadaşlarıma bir parantez açmak istedim,arkadaşlar bu konuda mevzuatımız var,yönetmeliğimiz var,Aynı İSG uzmanlığı gibi TSE eğitim veriyor,sınav yapıyor sertifikalandırıyor...
Burda anlaşamdığımız daha doğrusu size de hak veriyorum çünkü bu ince detay hala açıkta o yüzden zaten bu konuda aynı noktada buluşamıyoruz.Ben diyorum ki; ki eğitimi siz de aldıysanız size de söylenmiştir MSDS in üstünde hazırlayanın en kötü mail adresi yazması gerekir,
Siz diyorsunuz ki bu üretici firmayı bağlar , ben de diyorum ki sadece kurumu deil kişiyi de bağlasın...Bizim uzmanlığımızı da aynı bu mantıkta değiştirilmedi mi?eskiden danışmanlık firmaları üzeriden gidiyodu,bakanlık dedi ki olmazzzzz..atamayı görcem....sadece işvereni deil,uzmanın şahsını da bağlayacak dedi.benimkisi de yanı mantık işte MSDS de de hazırlayanın sorumluluğu gözüksün imzası olsun....en azından buna dikkat edersek;MSDS veren firmalar da gerçeğe aykırı beyanı rahat rahat yapamazlar ...
İşte benim uzman arkadaşlara bu konuda naçizane tavsiyem bu kadar...(Zaten duyduğuma göre gümrüklerde imzasız msdsleri kabul etmiyorlarmış ...)
Çok kafa karıştırmadık umarım.........
Kolay Gelsin...
Saygılar.........
Eğitim sonu sınavla ilgili elinde doküman var mı ?