İşyerinde 1.1.2013 tarihinden once iş bası yapmış olanlar yaptıkları işe uygun mesleki eğitimleri yoksa " TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK" gereği hemen yine yonetmelikte kabul edilen belgelerden birini almak zorunda malumunuz bunları bende arastırdım bizim boyacı ve depocularda ilk okul mezunları ve duz lıse mezunlar vardı. Olası kazada dırek sucluyuz...
HYBOGM eğitim modulleri var.
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/foet/foet.html
Buradan mesleki alanlar ile ilgili eğitimler var. Tanıtımından kazanımlara bakarak ihtayaca göre eğitim seciliyor. Her alanın 40 saat lik uyum eğitimi var bunlara genel olarak TÇTİ (TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE) adı vermişler. Biz TÇTİ Metal yuzeylerde boya ve TÇTİ Lojistik Elemanı eğitimini aldıracagız. Bu eğitimleri Eğitim Mrkzi taleple hemen acmıyor. Egitim için en az 12 ogrenci olması lazım dıyor buda sıkıntı. Diğer taraftanda 1.1.2013 ten sonraki işe alınan adama bu eğitimler aldırılamadığından ornegın boyacı eğitimi 1600 saatlik bir eğitim gerektriyor iş gucu kaybına bakılırsa.......Mezuniyeti uygun kişiler istihdam etmek lazım
Yılmaz yıldırım Bey Telekomünikasyon sektoru diyorsunuz yuksek okul elektrik mezunu kısı diger mevzuatlar (E
LEKTRİK KUVVETLİ AKIM TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ) bakımından da gozden gecirilmeli ve
ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ FOET KODLARINDAN 40 SAATLİK "
Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Haberleşme Sistemleri" EĞİTİMİ FAYDALI OLUR GİBİ..