Meb İş Güvenliği Uzmanı Görevlendirme

tnr.kmz

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Haz 2021
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde memurum iş güvenliği uzmanıyım ama görev vermiyorlar. Sadece İşkur typ personeli ilçede 50 kişi olursa (ki böyle bir şey imkansız gibi görev) belki verebilirlermiş.

Oysa başka illerde genel idare ve teknik hizmetler sınıfındaki memurlar için iş güvenliği uzmanı görevlendiriyor ve tüm yıl çalışan arkadaşlarım var. İşkur toplum yararına uygulaması ile çalışan işçiler iş güvenliği eğitimi alıyor ama 4857 tabi değiller. Aylarca sınava çalıştım, para ve emek harcadım yine hüsran oldu. Uygulama nasıl işliyor bilgisi olan var mı ?
 

kmtugba87

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
24 Ağu 2013
Mesajlar
257
Tepki puanı
464
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Merhaba;

Kamuda görev yapan mimar, biyolog, mühendis ve teknik personellerin büyük bir bölümü iş güvenliği kurslarına giderek, eğitim aldılar. Sınavlardan başarılı olup geçenler iş güvenliği uzmanı belgelerini aldılar. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kamu sektöründe bulunanların memur statüsünde olduğunu fakat iş güvenliği uzmanı sertifikasını almış kişilere ayda 80 saati geçmeme koşulu ile başka bir kamu kuruluşunda ya da kendi kurumunda çalışarak hizmet vermesine olanak tanımıştır.
Kendi kurumunda iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı için memurlara ek görev verilebilirken, bu görevi amirin vermesi gerekmektedir. Fakat memur farklı bir kurumda görev alacak ise, memurun onaylaması ve amirlerinin onayı gerekmektedir. Bu zorunluluk 01.01.2024 itibari ile başlayacağı için şu an bulunduğunuz kurumun yasal olarak iş güvenliği uzmanı bulundurması/görevlendirmesi gerekmiyor. İlgili kanun metni aşağıdaki gibidir.


50’den az çalışanı olan az tehlikeli işyerleri ile kamu işyerlerinde işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu 2024 yılına ertelendi.​

28 Temmuz 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Dijital Mecralar Komisyonu Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun “20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan “1/7/2020” ibaresi “31/12/2023” şeklinde değiştirilmiştir.”

Buna göre 50’den az çalışanı olan az tehlikeli işyerleri ile kamuya ait işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirme yükümlülüğü 2024 yılına ertelendi.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.