Talimat Makina Ve Tezgahlarda İş Güvenliği

Halit Forever

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Eki 2013
Mesajlar
137
Tepki puanı
115
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
MAKİNA VE TEZGAHLARDA İŞ GÜVENLİĞİ

1-Makine ve tezgahlarda bütün hareketli kısımlar ile transmisyon tertibatlarının koruyucuları yerlerinden çıkarılmayacak, özellikleri bozulmayacak, onarım ve bakımlardan sonra yerlerine takılacaktır.

2-Bir makine veya tezgahta arıza veya hareketli kısım koruyucularında bir kusur görüldüğü takdirde, makine ve tezgah derhal durdurulacak, ilgililere haber verilecek ve ayrıca üzerine bir ikaz levhası asılarak bu durum duyurulacaktır.

3-Çalışmakta olan makine ve tezgahların hareketli kısımlarını örten kapak, koruyucu korkuluklar makine ve tezgah durdurulmadan açılmayacak ve çıkarılmayacaktır

.4-Genel bir kaide olarak çalışmakta olan makinalarda yağlama yapılmayacaktır. Ancak teknik bir zorunluluk varsa uzun ağızlı özel el yağdanlıkları kullanılacaktır.

5-Döner veya diğer hareketli makinalarda yapılan çalışmalarda boyunbağı, anahtarlık, kolye ve baş örtüsü gibi sarkan ve ayrıca yüzük, bilezik, künyelik ve kol saati gibi metal eşya kullanılmayacaktır.

6-İş başında sadece işyeri tarafından verilmiş olan iş elbiseleri ve tulumları giyile-cek,bol ve sarkık elbise ile çalışılmayacaktır.

7-Uzun saçlar serbest bırakılmayacak, file veya kasket içine alınacaktır.

8-Ayak pedalı ile çalışan makine ve tezgahlarda, pedalların üzerinde ancak bir ayağın rahatlıkla girebileceği bir koruyucu olacak, bu koruyucular çıkarılmayacak ve bozulmayacaktır.

9-Ağır iş veya tezgah parçaları taşıyan işçiler, ayak parmaklarını korumak üzere emniyet ayakkabısı giyeceklerdir. Bu ayakkabıların orijinal özellikleri bozulmayacaktır.

10-Her makine ve tezgah,yalnız o makine ve tezgahta çalışmasına müsaade edilen yetkili ve bilgili kişiler tarafından çalıştırılacaktır.

11-Makine ve tezgahların besleme kabloları ile topraklama iletkenlerinin zedelen-memesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

12-Kontrol, bakım, onarım ve temizliği yapılacak makine ve tezgahların elektrik enerjileri kesilecek,kesen şalter veya anahtarlar kilitleme tertibatı ile açık(yani akımgeçirmez)vaziyette kilitlenecek ve ayrıca dokunulmamasına dair uygun bir şekilde ikaz-landırılacaktır.

13-Makine ve tezgahların etraflarında yağ ve soğutma sıvıları sebebiyle zeminin kay-gan bir hale gelmesi önlenecek ve her türlü çalışma zemini devamlı olarak temiz ve engelsiz olarak bulundurulacaktır.

14-Makine ve tezgahların topraklama elemanları yerlerinden çıkarılmayacaktır
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.