- Medeni hal
- Belirtilmedi
- Meslek
- Uzman (C)
Merhaba, araç yedek parça satışı /depolaması yapan bir firmada İSG uzmanı olarak çalışıyorum. Sorum şu;
depomuzda akü, madeni yağ, fren spreyi vb. kimyasal malzemeler var.
bunun dışında balata, far vb. diğer malzemelerde var.
Akü, yağ, sprey vb ürünleri ayrı bir alanda depoluyoruz. Bu ürünleri ağır tonajları kaldırabilecek raflarda muhafaza ediyoruz. Güneş, rutubet vb. iklim şartlarından muhafazası da var. Depo içinde yangın tüpümüz de mevcut. Bunun dışında aküleri bu ürünlerden mümkün mertebe uzak tutuyoruz.
Acaba bu kimyasallar ile ilgili depolamada dikkat edilecek hususlar nedir.
Başka yapılması gereken hususlar varmıdr?
Birde ben bu malzemeler için patlamadan korunma dökümanı hazırlanmasına gerek duymadım. çünkü kendiliğinden patlayıcı özellikleri yok. Acaba bu dökümanında hazırlanması gerekir mi?
Son olarak bu şekil kimyasal depolamada MDS yeterlimidir. başka nelere bakabiliriz.
depomuzda akü, madeni yağ, fren spreyi vb. kimyasal malzemeler var.
bunun dışında balata, far vb. diğer malzemelerde var.
Akü, yağ, sprey vb ürünleri ayrı bir alanda depoluyoruz. Bu ürünleri ağır tonajları kaldırabilecek raflarda muhafaza ediyoruz. Güneş, rutubet vb. iklim şartlarından muhafazası da var. Depo içinde yangın tüpümüz de mevcut. Bunun dışında aküleri bu ürünlerden mümkün mertebe uzak tutuyoruz.
Acaba bu kimyasallar ile ilgili depolamada dikkat edilecek hususlar nedir.
Başka yapılması gereken hususlar varmıdr?
Birde ben bu malzemeler için patlamadan korunma dökümanı hazırlanmasına gerek duymadım. çünkü kendiliğinden patlayıcı özellikleri yok. Acaba bu dökümanında hazırlanması gerekir mi?
Son olarak bu şekil kimyasal depolamada MDS yeterlimidir. başka nelere bakabiliriz.