Soru : Klor Zehirlenmesi

Musa Kıransoy

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Mar 2012
Mesajlar
180
Tepki puanı
67
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar sizlerin bir konuda yardımına ihtiyacım var, Özetle;

Salça üretimi (Gıda üretimi ) yapan bir firmada gıdaların temizlenme işinde, kullanım suyunda klor dan dolayı sık sık zehirlenme oluyor. Bu çalışmayı tehlikesiz duruma getirmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz,
Klorün MAK değerine uygun çalışılıp çalışmadığını mı kontrol edeyim,
Yoksa hangi tip maske kullanılacaksa maske mi kullanayım..
Yoksa temizlem için uygun başka bir kimyasal tavsiye edermisiniz.?
Yoksa ....
Yoksa...
Sizlerin de fikirlerini alabilirmiyim.
 

Cem AKBULAK

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
638
Tepki puanı
813
kullandığınız klor elementer klor ise;
onun yerine daha az tehlikeli ve daha az zararlı hipoklorür solüsyonu kullanabilirsiniz.(İKAME)
ancak bu solüsyonun raf ömrü sınırlı olup,suya katıldığında yan ürünler oluşabilir.
pahalı olup,korozif etkisi fazladır ve dikkatli kullanım ve eğitim gerektirir.
öncelik insan sağlığı olduğuna göre tercih sizin sayın kıransoy...
 

Musa Kıransoy

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Mar 2012
Mesajlar
180
Tepki puanı
67
Meslek
Uzman (C)
kullandığınız klor elementer klor ise;
onun yerine daha az tehlikeli ve daha az zararlı hipoklorür solüsyonu kullanabilirsiniz.(İKAME)
ancak bu solüsyonun raf ömrü sınırlı olup,suya katıldığında yan ürünler oluşabilir.
pahalı olup,korozif etkisi fazladır ve dikkatli kullanım ve eğitim gerektirir.
öncelik insan sağlığı olduğuna göre tercih sizin sayın kıransoy...
Öncelikli düşüncemiz can olduğundan dolayı gerek kimyasal çeşitleri gerek kullanım yöntemleri en az riski taşıyanı seçmek içindir. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
 

sinan anttest

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Ocak 2012
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Klorla dezenfeksiyon yapılan alanı kapalı bir alan haline getirebilirsiniz
yoksa.... çalışma ortamında uygun havalandırma koşullarını sağlayabilirsiniz.
Klorun kısırlık yapan etkisi olduğunu hatırlıyorum çalışanlar(meslek hastalığı) ve işletme için büyük sıkıntılar yaratabilir(tazminat)
maske kullandırmayı çözüm olarak düşünürseniz kullanılan maskenin hava beslemesi olmalı diğer türlüsadece solunan miktarı azaltırsınız tahriş edici etkisi sebebiyle gözlükte kullanılmalı temiz hava beslemeli maske çözüm olabilir kesin olarak yapılması gereken birşey varsa kapalı bir ünitede ön yıkama yapılamalı (işçi ortamda bulunmamalı)
 

Musa Kıransoy

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Mar 2012
Mesajlar
180
Tepki puanı
67
Meslek
Uzman (C)
Peki arkadaşlar bu klorün ortamdaki değerini ölçen bir cihaz tavsiye edermisiniz
 

Aslı AKBABA

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Kas 2012
Mesajlar
31
Tepki puanı
35
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Klor yerine ozon ile dezenfeksiyon yöntemini uygulatabilirsiniz.Aynı zamanda gıda dezenfeksiyonunda organik ve kalıntı bırakmayan istiridye kabuğundan imal edilmiş dezenfektanlar mevcut,öneririm.Klor kalıntı bırakıp kanserojen risk taşıdığı için tercih edilmemeli
 

Ersin

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Şub 2012
Mesajlar
364
Tepki puanı
356
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
gıda temizlemesi yapan (kapalı ortam) makina araştırın bence, bu makinayı yapan firma varsa temizleme ürünü de tavsiye edecektir
 

serhat güler

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Şub 2012
Mesajlar
47
Tepki puanı
46
maske kullandırmak bir çözümdür ancak herşeyden önce kullandığınız klorun msds'ini bi okumanız gerekir.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.