Kamuda Çalışanlar Arasından İg Uzman Görevlendirmesi

Eenceladus

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Şub 2019
Mesajlar
37
Tepki puanı
24
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Kamu kurumunda İSG uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmeleri için EK 5b ve EK-4 belgeleri ile görevlendirme yapılıyor. Yoksa İSG katipten sözleşme mi yapılması gerekiyor? . Biz kurumda görevlendirmeyi bu bahsi geçen formlar ile yaptık. Kamu kurumlarında İG ve İşyeri hekimi görevlendirmesi 6331 38 . madde ile 01.07.2020 ye ertelenmiş idi diye biliyorum. Bu konuda zorunluluk şu anda nedir?

Bakanlığın Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberinde (Temmuz 19 basım) 2 şekilde yazılmış durum.(EK sayfa 19-20)
 

Ekli dosyalar

  • Kamuda-İş-Sağlığı-ve-Güvenliği-Rehberi.pdf
    2.6 MB · Görüntüleme: 73

EngineerRoot

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 May 2019
Mesajlar
44
Tepki puanı
29
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Merhaba, doğru olanı yapmışsınız. Bir çok kamu kurumu tehlike sınıfına bakılmaksızın İSG-KATİP sisteminde tanımlı. Eğer İSG-KATİP'te görünüyorsa sorun yok, oradan sözleşme yapıp iki taraflı onaylarsınız. Yoksada Ek formlar aracılığıyla sözleşme hazırlar istenildiğinde ilgililere ibraz edersiniz.

Temmuz 2020'ye kadar kamuda zorunluluk yok fakat Kanunun tek başına İş Güvenliği Uzmanı olmadan uygulanmasıda oldukça zor görünüyor. Bu sebeple görevlendirmeniz yapılabilir.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.