Bilgi : Kamu Hastanelerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Uygulama Rehberi Yayımlandı

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülüklerin hayata geçirilmesi konusunda uygulama önerilerinin yer aldığı rehber ile kamu hastanelerinde İSG uygulamaları destekleniyor.

kamuhastane.jpg


Kamu ve özel sektör ayrımı olmaksızın tüm işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının zorunlu olarak hüküm altına alındığı 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ülkemizdeki işyerlerini güvenli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu hususun yerine getirilmesi için gerek kamu kurum ve kuruluşlarında gerekse de özel sektöre ait işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin eksiksiz olarak yürütülmesi ve mevzuatta yer alan kuralların tam olarak hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.
Söz konusu uygulamaları desteklemek üzere; Genel Müdürlüğümüzce daha önce yayımlanan “Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Rehberi” esas alınarak hazırlanan bu rehber çalışmasında, kamu hastanelerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatının uygulanmasına ilişkin uygulama önerileri ve çeşitli örnekler yer almaktadır. Kamu hastanelerinde işveren ve çalışanların karşı karşıya kaldıkları zorluklar konusunda yapılan çalışmalar ve bu hususlara yönelik tarafların bildirimleri değerlendirilmiş ve hem mevzuat hükümlerinin pratik olarak uygulanmasının sağlanması hem de çözüm önerisi beklentilerinin karşılanması amaçlanmıştır.

Bu rehber; kamu hastanelerinde başta iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında görev alan çalışanlar ile işveren ve işveren vekillerine, mevzuat hükümlerinin uygulanması ile kurumlara uygun çözümlerin seçilmesi konusunda yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Kamu Hastanelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Rehberi ekte yer almaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • kamu_hastelerinde_isg_rehber_20200629.pdf
    1.3 MB · Görüntüleme: 40
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.