Duyuru : Işyeri Hekimliği Sözleşmesi Yapacakların Dikkatine

Kaan SAKA

TÜİSAG Kurucusu
Admin
Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
3,013
Tepki puanı
3,508
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
23/07/2010 tarihli ve 6009 sayılı Kanun’da işyeri hekimliğine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.
Söz konusu Kanun değişikliği ile işyeri hekimliği işlemleri Genel Müdürlüğümüzce; 27 Kasım 2010 tarih ve 27768 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği” ve “İşyeri Hekimlerinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre yürütülecektir. Buna istinaden 04.11.2010 tarihli 2010/122 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genelgesi ile 20.05.2009 tarih ve 2009/71 sayılı Türk Tabipleri Birliği onayını isteyen Genelge yürürlükten kaldırılmıştır. Söz konusu yönetmeliklerin yayımlanmasından sonra Genel Müdürlüğümüz dışında başka kurum ve kuruluşlarca yapılacak hiçbir işlem bulunmamaktadır.
27.11.2010 tarih ve 27768 sayılı “İşyeri Hekimleri Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereğince 50 ve üzeri çalışanı olan işyerleri ile yapılacak sözleşmelerde; işyeri tehlike sınıfı (25.11.2009 tarihli tehlike sınıfları tebliği) ve çalışan sayısını dikkate alınacaktır. Sözleşmeler 3 nüsha olarak hazırlanacak bir nüshası işverende, bir nüshası işyeri hekiminde kalacak diğeri ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.
İşyeri hekiminin, sözleşme yapılan işyerine vereceği koruyucu hekimlik hizmet süresi ilgili Yönetmelik hükümlerine göre hesaplanmalı ve küsuratlar bir üst rakama tamamlanmalıdır. İşyeri hekimi işyeri çalışanlarına birinci basamak tedavi hizmetini verecek ise, işyeri hekiminin bu hizmet için belirlediği süre de hesaplanan süreye ilave edilmelidir.
Başvurulara cevaplar e-posta ile verilmekte olup sözleşme formatında tüm bilgilerin, bilgisayar ile eksiksiz ve doğru doldurulması işlemlerin daha hızlı sonuçlandırılması için gereklidir.
İşyeri hekiminin sözleşme yaptığı işyeri çalışanlarına birinci basamak tedavi hizmetini verebilmesi için;
· işyeri hekimlerinin Sağlık Bakanlığı “Doktor Bilgi Sorgulama” sisteminde kayıtlı olmaları,
· İşyerine, işyeri hekimi ile yaptığı sözleşmelerin onaylandığı bilgisinin ulaşması yeterli olacaktır. Onayı alan işyeri hekiminin adına hazırlanmış işyeri ve hekimin bilgilerini içeren kaşeyi reçetelerde kullanması gerekmektedir.
Kaynak : http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/isggm.portal?page=duyuru&id=duyuru16
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.