yani benim anladığım kadarıyla 2014ten itibaren bu geçerli olacak fakat şuan için çıkmış bir kanun yok doğru mudur
yani benim anladığım kadarıyla 2014ten itibaren bu geçerli olacak fakat şuan için çıkmış bir kanun yok doğru mudur
Bu gün Meclis Genel Kurulunda kabul edilen ve kamuoyunda Torba Yasası diye bilinen yasanın birinci bölümünde "Tabipler, işyeri eğitimi alma ve işyeri belgesine sahip olma şartı aranmaksızın, 10'dan az işçi çalıştıran az tehlikeli işyerlerinin işyeri hekimliği görevini yapabilecek" şekliyle kabul edildiğini Hürriyet haberde okudum.Dün TBMM Sağlık komisyonunda kabul edilen tam gün yasasıyla İşyeri hekimliği eğitimi alma ve işyeri hekimliği belgesine sahip olma şartı, sadece çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinin işyeri hekimliği için aranacak. Paylaşmak istedim.
"az tehlikeli 10 dan daha az sayıda çalışana sahip işyerlerinde" olarak değişmiş. Yani
1) Sadece Az Tehlikeli işyerlerinde çalışacak; Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler kapsam dışı,
2) Sadece 10 ve daha az çalışanın olduğu işyerlerinde çalışacak; 11 ve çalışanı olan üzeri az tehlikeli işler de kapsam dışı tutulmuş olarak anlıyorum.
Sanırım TSM' lerdeki hekimler kurs ve sertifika almaya yanaşmadı, işyeri hekimi olarak çalışma isteklisi olmadı, yada yeterli sayıda olmadı. Onun yerine ISG Kanunu, kamudaki hekimler açısından "görevlendirme" formülü ile aşılmaya çalışılacak, özelde çalışan hekimlere de küçük bir kapı aralandı. Apartman, berber, güzellik salonu, kobiler gibi az çalışanı olan işyerlerinde bu formül uygulanacak. Kanımca eğitim ve sertifika şart !
Bu degisiklik gerceklesti mi? mevzuat.gov.tr de gorunmuyor ya da guncellenmemis."az tehlikeli 10 dan daha az sayıda çalışana sahip işyerlerinde" olarak değişmiş. Yani
1) Sadece Az Tehlikeli işyerlerinde çalışacak; Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler kapsam dışı,
2) Sadece 10 ve daha az çalışanın olduğu işyerlerinde çalışacak; 11 ve çalışanı olan üzeri az tehlikeli işler de kapsam dışı tutulmuş olarak anlıyorum.
Sanırım TSM' lerdeki hekimler kurs ve sertifika almaya yanaşmadı, işyeri hekimi olarak çalışma isteklisi olmadı, yada yeterli sayıda olmadı. Onun yerine ISG Kanunu, kamudaki hekimler açısından "görevlendirme" formülü ile aşılmaya çalışılacak, özelde çalışan hekimlere de küçük bir kapı aralandı. Apartman, berber, güzellik salonu, kobiler gibi az çalışanı olan işyerlerinde bu formül uygulanacak. Kanımca eğitim ve sertifika şart !
Komedi filmine gitmeye gerek yokCumhurbaşkanı yasayı onayladı ve yürürlüğe girdi.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.