Ben de geçen yıl emekli oluncaya kadar kamu kurumunda çalışıp hem de işyeri hekimliği yapmaya devam ettim arkadaşlar.Kurum hekimlerinin böyle bir ayrıcalığı var.(Tabi döner sermayesi olmayan kurumlar için)
tam gün çalışan hiç bir hekim işyeri hekimliği yapamaz yasal olarak
Yayınlanan taslak yönetmelikte
MADDE 12 – (1) İşyeri hekimleri, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:
a) 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışan başına yılda en az 25 dakika.
b) Diğer işyerlerinden,
1) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 4 dakika.
2) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 6 dakika.
3) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 8 dakika.
diyor.
İş güvenliği uzmanlarıyla aralarında 2.5 kat fark var. Yorumlarınızı bekliyorum...
Hekimlerden bahsediyoruz. Hekimlerinki hala taslak halinde, yayınlanmadı.Az Tehlikeli 10 dak, Tehlikeli 15 dak, Çok Tehlikeli sını da 20 dak olarak belirlenmişti, ve halen yürürlükteki yönetmelik budur.
yayınlandı hocam arkadaş doğr.sôyler
Arkadaşlar merhaba,
Firmamda 130 kişi çalışıyor işyeri hekiminden aylık ne kadar süre ile hizmet almam gerekiyor, yayınlanan yönetmeliğe ulaşamadım.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.