Kaan bey bu konuda bir çalışma yapıyor,benimlede temasa geçti ancak detaylar daha kesinleşmedi.İç denetçi sertifikası eğitimi interaktif değilse olsa olsa bir seminer yerine geçecektir.İç denetçi eğitimlerinde 1. gün ilgili standart eğitimi ,2. gün denetçilik eğitimi (interaktif olaylarla )veriliyor.Banada böyle çok teklifler gelmektedir.1 günde 3 sertifika v.s ,ben kabul etmiyorum.Çünkü Kimsenin böyle bir sertifika vermeye hakkı/ yetkisi yok.Sertifika alan kişinin aldığı sertifikayla ilgili standart maddelerine göre tüm sektörlerde denetim yapabilecek yetkinliğe 2 gün içinde gelebilmesi lazım,eğer bunu yapamıyorsa yalancının mumu yatsıya kadar yanacağından ,ilk fırsatta vezir yerine rezil olarak sonuçlarına katlanacaktır.Örneğin iş görüşmelerinde bu konuda sorulacak sorulara kem -kümle cevap verilmesi adayın diğer konulardaki yetkinliği hakkında da tereddütler uyandırır.Benzer şekilde işe alınsa dahi kendisine verilen yönetim temsilciliği yada iç denetçilik süreçlerinde veya herhangibir müşteri , belgelendirme denetimlerinde belgenin "naylon "olduğu ortaya çıkacaktır.
Selamlar ve kolaylıklar
Şükrü ÖZGÜR
YANKI Eğitim Danışmanlık Hizmetleri
Ataşehir / İSTANBUL
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Lead Auditor (QMS_EMS_OHSAS_FSMS)
Tel : 0 216 577 00 57
Faks : 0 216 577 00 58
G: +90 532 256 66 87
[email protected]
www.yankiegitim.com
www.sukruozgur.com[/quote]?