ISO 45001

Önder Ak

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
92
Tepki puanı
106
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar merhaba herkese. ISO 45001 ile ilgili belgelendirme sürecine başlayanlar var mı? Risk analizlerine fırsatlar eklenmesi gerekiyor bildiğiniz üzere elinde örnek olan paylaşabilecek arkadaşlarımız var mı?
 

FERİDE FNS EFE

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Şub 2018
Mesajlar
8
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar merhaba herkese. ISO 45001 ile ilgili belgelendirme sürecine başlayanlar var mı? Risk analizlerine fırsatlar eklenmesi gerekiyor bildiğiniz üzere elinde örnek olan paylaşabilecek arkadaşlarımız var mı?
Merhaba. uzun süre geçmiş şuan ben de arıyorum. sizde varsa paylaşmanız mümkün mü?
 

Hüseyin Çitçi

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
302
Tepki puanı
592
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
İş Veren
uygulama örneklerinde doğru yorumlanmışa rastlayamadım
kavramın en basit ifadesi: Fırsat olumlu bir sapma, Risk olumsuz sapma
proseste beklenen veya beklenmeyen tüm sapmalar üretimi etkiler

son bir senede yaşadığımız pandemi risk analizinde "fırsat" kavramı için somut örnek oluşturdu. dış etken, beklenmedik üretim etkileri oluşturdu.
kolonya, maske, dezenfektan vb üreten işyerlerinde ani talep patlaması, hammadde, yarı mamül ve mamül tedariğinde gecikmelere sebep oldu. üretim girdilerindeki tıkanıklarla, talep artışı sebebiyle, işgücü, enerji vb üretim faktörleri dengesi de değişti.

örneğin kolonya dezenfektan plastik 200ml şişeleme yaparken, ambalaj tedarik problemi yaşadınız, risk beklenen/beklenmeyen gerçekleşti. pazar arz/talep yapısına göre bir fiyatlandırmanız mevcutken, plastik ambalaj bulamıyorum, cam ambalaj kullanayım veya kapaklı konsantre ürün poşeti kullansam mı dediğiniz an "Risk/Fırsat" ortaya çıkar. yeni ambalajı proseste kullanabilmek, fiyatı tuturabilmek, satabilmek, sevk edebilmek ve nihai tüketimin gerçekleşmesi yeni bir risk iken, plastik ambalaj için gerçekleşmiş risklere göre Fırsat haline gelir.

çalışmalarınızda özgün ve geliştirici olduğunuz takdirde başarılı olursunuz. ulaşabildiğiniz tüm örnekler "TEMSİLİDİR" kullanan kişi/kurumu bağlar. Doğruluğunu kimse idda edemez ve sizi yanıltabilir.

Kalite belgelendirme çalışmaları, talep edilenler, uygulananlar, kabul edilenleri incelediğimde aklımda çok fazla soru işareti doğdu.
açıkçası acil durum planlarını kopyala yapıştırla hazırlayan geniş bir kitle, kalite çalışmalarında da aynı yolu takip ediyor.
akredite kurumların buna göz yumması, neredeyse tüm acil durum plan ve prosedürleri eksik iken, en basit örneğiyle binanızda "paratoner var mı? varsa risk analizinde ve acil durum planları kapsamında yıldırım düşmesi prosedürleriniz var mı, paratoner var ama planlarda yoksa ve 45001 belgesi almışsanız? veya evcil hayvanları besleyen seven bir toplum olarak, risk analizlerinde ve planlarda ısırma, bulaşıcı, kuduz yer alıyor mu?

örnek paylaşımı çok yapıyorum ve elimden geldiğince her seferinde okuyanları uyarmaya gayret ediyorum. en tehlikeli durum, gördüğünüzü algılayabildiğiniz kadarıyla yargıladığınız için tuzağa düşme riskiniz her zaman mevcuttur. kavramı, temel kaideleri, etkileyen faktörleri anlamışsanız gerisi kolay.

mümkünse birisi bana orta ölçekli, tehlikeli sınıftaki, tek çıkışlı işyerinin nasıl ISO 45001 belgesi alabildiğini anlatsın
inşallah yazdıklarım sizlere faydalı olur
 

milkinis

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
7
Tepki puanı
2
Meslek
Uzman Adayı (C)
Merhaba , ISO 45001 denetlemesinde tedarikçilerin İSG açısından değerlendirilmesi konusunda elinizde bir döküman varmı
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.