Bilgi için teşekkürler. Yönetmelik taslağını incelediğimizde, C sınıfı iş güvenliği uzmanı olan bizleTehlikeli sınıftaki işyerlerinde görev alamıyoruz. Oysa ki kanunda görev alabileceğimiz yazıyordu. Bu bir çelişki doğurmuş. Çalışma saatleri de tamamen değiştirilerek yeniden düzenlenmiş durumda. 10 dan fazla çalışanı olan işyerleri için çalışan başına ilave süreler 10 dan az çalışanı olan işyerlerindeki çalışma sürelerine ilave olarak mı hesaplanacak bun u anlayamadım.yeni yönetmelik taslağını görmediniz herhalde rkadaslar, orda isg uzm. çalışma süreleri var değiniz gibi 27,50 ler bence bizi pek kurtarmaz gibi (adamlar dakikalardan bahsetmiş çünkü
(1)
İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için
a
şağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:
a) 1 ilâ 10 çal
ışanı olan işyerlerinden,
1) Az tehlikeli s
ınıfta yer alanlarda, ayda en az 30 dakika,
2) Tehlikeli s
ınıfta yer alanlarda, ayda en az 60 dakika,
3) Çok tehlikeli s
ınıfta yer alanlarda, ayda en az 120 dakika,
olmak üzere her çal
ışan başına ilave 15 dakika.
b) 10’dan fazla çal
ışanı olan işyerlerinden,
1) Az tehlikeli s
ınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika,
2) Tehlikeli s
ınıfta yer alanlarda çalışan başına ayda en az 15 dakika,
3) Çok tehlikeli s
ınıfta yer alanlarda çalışan başına ayda en az 20 dakika, BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ ??
Alacağımız hizmet karşılığı ücretler konusunda da tam bir belirsizlik var. Bence, taslaktaki gibi bizlerin de çalışma sürelerinin tesbit edilmesi gibi bir fiyat standardı oturtmamız gerekir. Hem bir standart olur.
Ben bir çalışma yapacak olursam;(fiyatlar gerçeği yansıtmamaktadır.)
1. 1 ila 10 çalışanı olanlarda:
*az tehlikeli sınıfta 300 tl+ kişi başına 50 tl ilave ücret eklenerek,
*tehlikeli sınıfta 400 tl + kişi başına 50 tl. ilave ücret eklenerek ,
* çok tehlkeli sınıfta 500 tl + kşi başına 50 tl. ilave ek ücret eklenerek hesaplanır.
10 dan fazla çalışanı olan işyerleri için de benzer şekilde bir hesaplama yapılabilir.
ücretlendirme konusunda birbirimize yardımcı olabiliriz.