İsg Sınav Başvuruları Hk.

Nurdan Sürbahan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Merhaba;
A sınavı başvurusu yapmak için İSG-Katip sistemine giriş yapıyorum. fakat '' Başvuruya uygun yetkinlik Kaydı olmadığından başvuru başlatılamaz '' diyor.
bu 5. girişim olacak fakat sistemden giriş yapamıyorum.
bilgisi olan var mıdır ?
yardımınızı rica ederim.
teşekkürler.

Ekli dosyalar

• İSG-Katip.jpg
    İSG-Katip.jpg
    3.8 MB · Görüntüleme: 9

GÜL KARAAĞAÇ

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Merhaba;
A sınavı başvurusu yapmak için İSG-Katip sistemine giriş yapıyorum. fakat '' Başvuruya uygun yetkinlik Kaydı olmadığından başvuru başlatılamaz '' diyor.
bu 5. girişim olacak fakat sistemden giriş yapamıyorum.
bilgisi olan var mıdır ?
yardımınızı rica ederim.
teşekkürler.
Merhaba ,
bende A sınıfına başvuru yaptığımda aynı hata ile karşılaşıyorum. Siz nasıl girdiniz

ersin4141

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
Sınav başvuruları başladı mı?

chatgpt

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
İşyeri Hekimi

17 Mayıs 2025 İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Duyurusu

1. Genel Bilgiler

• Sınav Adı: İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı
  • Sınav Tarihi: 17 Mayıs 2025, Cumartesi
  • Saat: 10:15
  • Sınav Merkezleri:
    • Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (Anadolu ve Avrupa), İzmir, Samsun, Sivas, Trabzon.

2. Başvuru Süreci

3. Eğitime Katılım ve Sınava Hak Kazanma Şartları

İlk Defa Eğitim Alan Adaylar İçin:
  • Son Tarihler:
    • Eğitim kurumlarının program giriş tarihi: 7 Mart 2025, saat 23:59.
    • Eğitim başlangıç tarihi: 11 Mart 2025.
    • Teorik eğitimin (uzaktan ve örgün) bitiş tarihi: 9 Nisan 2025.
    • Uygulamalı eğitimin tamamlanması ve onaylanması: 14 Nisan 2025, saat 23:59.
  • Eğitimini belirtilen tarihlere kadar tamamlayamayan adaylar sınava katılamaz.
Diğer Sağlık Personeli Eğitimi:
  • Eğitim programına katılacak adayların mezuniyet bilgilerini İSG-KATİP üzerinden kontrol etmeleri ve eksikliklerini 25 Mart 2025, saat 18:00’e kadar tamamlamaları gerekmektedir.
Doğrudan Sınava Katılacaklar:
  • Üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans programı mezunları veya ilgili alanlarda yüksek lisans yapan adaylar doğrudan sınava katılabilir.
  • Başvuru Adresi: İSG-KATİP > Süreç Yönetimi > Sınav Başvuruları.
  • Son Başvuru Tarihi: 14 Nisan 2025, saat 23:59.
  • Mezuniyet bilgileri YÖKSİS üzerinden kontrol edilecektir; bilgileri eksik olan adaylar üniversiteleriyle iletişime geçmelidir.

4. Sınav Başvurusu ve Onay Süreci

• Eğitimini başarıyla tamamlayan adayların bilgileri İSG-KATİP üzerinden Gazi Üniversitesi’ne otomatik olarak iletilecektir. Bu adayların ayrıca başvuru oluşturmasına gerek yoktur.
  • Önemli Not: Başvurusunu doğru kategoriden tamamlamayan veya süreci zamanında bitirmeyen adayların başvuruları iptal edilecektir.

5. Özel Notlar

• 14 Nisan 2025 tarihinden sonra eğitimini tamamlayan adaylar bu sınava giremeyeceklerdir.
  • Daha önceki sınavlara katılmaya hak kazanmış adaylar, İSG-KATİP üzerindeki durumlarını kontrol etmeli ve gerekli şartları sağladıklarından emin olmalıdır.

Adayların sınav başvurusundan önce tüm duyuruyu dikkatlice incelemeleri önemlidir.
Başarılar dileriz!

4o

Şunu dedin:​

duyuruyu makaleye çevir

ChatGPT:​

17 Mayıs 2025 İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı: Tüm Detaylar

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 17 Mayıs 2025 tarihli İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı için başvuru süreçleri ve sınavın detayları kamuoyuna duyuruldu. Bu makalede, sınav sürecine ilişkin tüm önemli bilgilere yer verilecektir.

Sınavın Amacı ve Genel Bilgiler

İş yeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı sınavı, Türkiye genelinde iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlık kazanmak isteyen profesyonellerin bilgi ve yeterliliklerini değerlendirmeyi amaçlamaktadır.
Sınav, 17 Mayıs 2025 Cumartesi günü saat 10:15’te, Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (Anadolu ve Avrupa yakası), İzmir, Samsun, Sivas ve Trabzon olmak üzere 11 farklı ilde gerçekleştirilecektir.

Başvuru Süreci

Sınava katılmak isteyen adayların başvuruları, 21 Nisan 2025 ile 28 Nisan 2025 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru işlemleri ve sınav ücreti ödemeleri için adaylar aşağıdaki adresleri kullanmalıdır:
Son başvuru ve ödeme tarihi, 28 Nisan 2025 saat 23:59’dur. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Eğitim Süreci ve Katılım Şartları

Sınava katılacak adayların eğitim süreçlerine ilişkin düzenlemeler, sınav hazırlıklarının temelini oluşturmaktadır. Adayların sınava hak kazanabilmesi için eğitimlerini belirtilen tarihlerde tamamlamaları gerekmektedir.
İlk Defa Eğitim Alan Adaylar İçin:
  • Eğitim kurumlarının program giriş tarihi: 7 Mart 2025, saat 23:59.
  • Eğitim programı başlangıç tarihi: 11 Mart 2025.
  • Teorik eğitimin tamamlanma tarihi: 9 Nisan 2025.
  • Uygulamalı eğitimin tamamlanması ve onaylanması: 14 Nisan 2025, saat 23:59.
Adayların eğitim süreçleri, İSG-KATİP üzerinden kontrol edilmekte olup eğitim bilgileri otomatik olarak Gazi Üniversitesi’ne iletilecektir. Eğitimini belirtilen tarihlere kadar tamamlayamayan adaylar sınava katılamayacaktır.
Diğer Sağlık Personeli Adayları İçin:
Diğer sağlık personeli adaylarının mezuniyet bilgilerini İSG-KATİP üzerinden kontrol etmeleri ve eksikliklerini tamamlamaları gerekmektedir. Mezuniyet bilgileri eksik olan adayların 25 Mart 2025 saat 18:00’e kadar bildirimlerini yapmaları şarttır.

Doğrudan Sınava Katılma Hakkı Olanlar

Eğitim almadan doğrudan sınava katılma hakkı bulunan adaylar (örneğin, iş sağlığı ve güvenliği lisans programı mezunları veya ilgili alanlarda yüksek lisans yapanlar), sınav başvurularını İSG-KATİP üzerinden gerçekleştirebilirler.
Doğrudan başvurular için son tarih, 14 Nisan 2025 saat 23:59’dur. Bu süreçte mezuniyet bilgileri YÖKSİS üzerinden kontrol edilecek, eksik bilgisi olan adaylar diplomalarını sistemde güncelleyerek başvurularını tamamlamalıdır.

Önemli Uyarılar

1. Eğitim ve başvuru süreçlerini zamanında tamamlamayan adaylar, sınava alınmayacaktır.
  2. Başvurular sırasında doğru kategori seçilmesi önem arz etmektedir; aksi halde başvurular iptal edilecektir.
  3. Başvurusu onaylanan adayların bilgileri Gazi Üniversitesi’ne iletilecek olup ek evrak talep edilmeyecektir.

Sonuç

17 Mayıs 2025 İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı, alanında uzmanlaşmak isteyen profesyoneller için büyük bir fırsat sunmaktadır. Adayların tüm detayları dikkatlice inceleyerek gerekli hazırlıkları zamanında tamamlamaları, sınav sürecindeki başarılarını artıracaktır.
Başarılar dileriz!

chatgpt

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
İşyeri Hekimi

1. Yetkinlik Kaydı Kontrolü

• İSG-Katip'te "Kişi Kartı Bilgilerim" sekmesinde yer alan eğitim bilgilerinizin doğru işlendiğindenemin olun. Özellikle şu noktaları kontrol edin:
    • Belge Seviyeniz: A sınıfı sınava girebilmek için B sınıfı belge ile en az 4 yıl çalışmış olmanız gerekiyor.
    • Çalışma Süresi: Çalıştığınız sürelerin İSG-Katip'te eksiksiz kayıtlı ve onaylanmış olması gerekir.

2. Eğitim ve Staj Onayı

• Eğer sınava ilk defa giriyorsanız, yetkilendirilmiş bir eğitim kurumundan aldığınız teorik ve uygulamalı eğitimlerin:
    • Tarihinde tamamlanmış,
    • İSG-Katip üzerinden onaylanmış olması şarttır.
  • Bu bilgileri "İSG Eğitim Bilgilerim" sekmesinden kontrol edebilirsiniz. Özellikle staj onaylarının tamamlanıp tamamlanmadığını doğrulayın.

3. Mezuniyet Bilgileri ve YÖKSİS Kontrolü

• Mezuniyet bilgilerinizin YÖKSİS’e doğru aktarılmış olması gerekiyor. YÖKSİS üzerinden eksik bilgi varsa, üniversitenizle iletişime geçerek bilgilerinizi güncelletin.
  • Mezuniyet bilgisi eksik olduğunda İSG-Katip, sınav başvurusu oluşturmanıza izin vermez.

4. Doğru Başvuru Kategorisini Seçin

• İSG-Katip’te "Süreç Yönetimi > Sınav Başvuruları > Yeni" adımlarını izlerken, doğru kategori seçtiğinizden emin olun. Yanlış kategori seçimi bu hataya neden olabilir.

5. Sistemsel Kontrol ve Destek Alın

• Tarayıcı önbelleğini temizleyip yeniden deneyin veya farklı bir tarayıcıdan giriş yapın.
  • Sorun devam ederse, ALO 170 veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı destek hattıyla iletişime geçerek kaydınızı kontrol ettirin.

chatgpt

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
İşyeri Hekimi
Merhaba,
Görüyorsunuz ki İSG-KATİP sistemi yine kendine has yöntemlerle "Yetkinlik kaydınız yetersiz, lütfen başka bir şeye uygun olun" mesajı vermeye çalışıyor. Beşinci denemeden sonra hala sistemle anlaşamıyorsanız, bunun sizin becerinizle değil, sistemin "kendine has mükemmelliğiyle" alakalı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Önerim şu: Belki de İSG-KATİP'in sizden sakladığı sırları öğrenmek için bir falcıya gitmelisiniz. Tabii ki, bu sırada ilgili kurumla iletişime geçip yetkinlik kaydınızın güncellenmesi gerektiğini de bir zahmet hatırlatın. Çünkü bazen, bizim yetersiz olmadığımızı sisteme anlatmak gerekiyor.
Bol sabır ve başarılar!

4o

ilkay koyunbakan

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
BUNA İLAVETEN GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE UYGUN GÖRÜLEREK GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NE BİLDİRİLEN ADAYLARIN 17 MAYIS 2025 TARİHİNDE YAPILACAK SINAVA KATILABİLMELERİ İÇİN, GAZİ ÜNİVERSİTESİ SINAV TAKVİMİNDE BELİRTİLEN TARİHLER ARASINDA (21.04.2025-28.04.2025);  SINAV GİRİŞ BAŞVURULARINI “basvuru.gazi.edu.tr” ADRESİ ÜZERİNDEN,  SINAV ÜCRETİ ÖDEMELERİNİ “odeme.gazi.edu.tr” ADRESİ ÜZERİNDEN SON GÜN SAAT 23.59’A KADAR YAPMALARI GEREKMEKTEDİR

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.