İsg Kanunu

Azra usta

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Diğer
Arkadaşlar 2024 yılının sonunda 50 ve daha az çalışanı olan işyerleri içinde 6331 sayılı isg kanunun uygulanacağını düşünüyor musunuz ?

Serkan Nane

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
Bence yine ertelenecektir. Mesleğe başladığımdan beri her erteleme son diyorlar.

Aykut Gümüş

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Ertelemeye devam.
Geçen gün bakanlık müfettişlerinin bir sempozyumuna katıldım. Daha halen eksiklik ve atamaların olmadığını görüyoruz dedi.
Uzmanlık sertifikasına sahip olan insan ile fiilen çalışan uzmanlar arasında çok fark var dediler. Gerçekten de realitede öyle. Benim etrafımdaki bütün mühendisler neredeyse sertifika almış ama kendi mesleklerini yapıyor. Uzmanlığı öylesine almışlar. Kullanmıyorlar bile.
O yüzden yine ertelenecektir.

Davutt

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda olan işyerlerinin hizmet alma sayılarının artırılması bile sahada bulunan İSG profesyonelleri bile yetemeyecektir,bakanlık bu tehlike sınıflarındaki şirketlere el atması yeterli olacaktır...

mustafade

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Ertelemeye devam.
Geçen gün bakanlık müfettişlerinin bir sempozyumuna katıldım. Daha halen eksiklik ve atamaların olmadığını görüyoruz dedi.
Uzmanlık sertifikasına sahip olan insan ile fiilen çalışan uzmanlar arasında çok fark var dediler. Gerçekten de realitede öyle. Benim etrafımdaki bütün mühendisler neredeyse sertifika almış ama kendi mesleklerini yapıyor. Uzmanlığı öylesine almışlar. Kullanmıyorlar bile.
Mühendis neden İGU olsun ki Şubat ayında ki yönetmelik ile beraber seçim yapmak zorunda kaldılar haliyle karar vermek zor olamasa gerek...

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Umarım ertelenmez. Yılan hikayesine döndü bu durum artık. Çözüm ertelemek değil. Doğru şekilde uygulamalar geliştirmek. Örneğin İş Güvenliği Mühendisliğini akademik hale getirerek, A B C sınıf ayrımından vazgeçmek gibi..

Saygılar..

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Ertelemeye devam.

Ben de kesinlikle erteleneceğini düşünüyorum. Lakin erteleme sebebi asla uzman sayısının yetersiz olması değil tamamen ekonomik nedenlerdir.
Çok basit yüzeysel bir hesap yapalım; yapı sektörü üzerinden. Şu an a belgeli 23723 uzman var ve yapı sektöründe çalışan kişi sayısı ise ortalama 1630000 civarı. her bir uzmanın 250 kişiye baktığını düşünürsek kabaca 6500 civarı a sınıfı uzman tüm türkiyedeki yapı sektöründe yeterli olacaktır. Ayrıca çok tehlikeli sınıfta çalışan sigortalıların büyük kısımını yapı sektörü oluşturuyor. Hadi diyelim diğer sektörler daha fazla hatta iki katı olsun 10-12000 civarı a sınıfı uzman gereksin. Yani yine toplamda asla18000 uzmana ihtiyaç olmayacak. Evet belge alıp kullanmayanlar var ama bunun bir çok sebebi var. En büyük sebebi ise zaten hemen hemen aynı sayıdaki b uzmanların piyasada farklı sebeplerden dolayı tercih edilmesi sonucu geri çekilmeleri ve uzmanlık yapmayı tercih etmemeleri. A sınıfı uzman sayısı çok tehlikeli sınıfı işyerleri için haddinden fazla yeterlidir (asla belge kullanmayacak olanlar dışında bile) aynı şekilde B sınıfı uzman sayısının tehlikeli sınıfa, C sınıfı uzman sayısı da az tehlikeli işyeri sınıfına fazlasıyla yeterlidir. Sayı yetersizliği sadece bir bahanedir, neden değil.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.