3-4 gündür işlerim olduğu için foruma giremedim ve bu sabah açıp baktığımda yazılanlar karşısında dumur olmuş durumdayım.hiçbir arkadaşıma tek tek cevap verme gibi bir tutum içinde olmayacağım.
not:bu başlığa yazacağım son yazıdır.
soru 1:işe yeni başlayan isg uzmanlarının hangi belgeleri hazırlaması gerektiği,dosya,evrak ve sektörel bazda yapılması gereken işlerin anlatıldığı onlarca konu,yüzlerce yazı isgfrm.com'da mevcut mudur?
soru2:hiçbir çalışma,hazırlık,kafa yorma yapmadan ,armut piş ağzıma düş mantığıyla "elinde x için risk değerlendirmesi,y için döküman,z için risk değerlendirmesi var mı?" gibi sorulardan siz de sıkıldınız mı?
soru3
sbg sahiplerinin,isg uzmanı çalıştıran firma sahiplerinin isg uzmanlarına karşı düşük maaş,davranış ve çalışma prensiplerinden şikayetlerin had safhada olduğu bir ortamda burada yazılanları(özellikle açılan bu başlığı ve yazılan ilk mesajı) osgb sahiplerinin okumadığını,görmediği zanneden var mı?
soru4:siz osgb sahibi olsanız açılan bu başlığı ve yazılanları okuyup yeni belge almış acemi isg uzmanları hakkında ne düşünürsünüz?
soru5:350 kişinin çalıştığı bir şirkette tek mühendis olmam sebebiyle genel müdürün zorla isg uzmanlığı kursuna yazdırdığı,isg uzmanı bile olmamışken,isg'nin i'sini yeni yeni öğrenirken burada insanları küçümsemem,alay etmem sizce mümkün müdür?
örnek bir durumla yazımı noktalıyorum.
genç bir mühendis ehliyet almak için sürücü kursuna yazılıyor.direksiyon eğitimi dahil diğer eğitimleri alıp sınava giriyor.trafik,motor ,ilk yardım ve direksiyon sınavını geçip ehliyetini alıyor.kendine bir otomobil satın alıyor.satın aldığı otomobilin anahtarını eline aldığında çevresindekilere dönüp ben şimdi bu anahtarla ne yapacağım diyor.
herkese kazasız,sıkıntısız haftalar diliyorum.