İş Yerindeehliyetsiz Forklift Kazadı

burakelbir

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Diğer
Merhabalar öncelikle iş yerinde 3 haftadır forklifti süren ameliyat olduğu için olmadığından amirin emri ile forklift kullandırılıyordum cuma günü bir iş kazası oldu bir iş arkadaşımızı forkliftin bıçaklarının üstüne sepetli araba koyup içine binip aşağı indirirken dengesini kaybedip yere düştü yaklaşık 1.5 2 metre yükseklikten ve arkadaşımızın kalça kemiği kırıldı ameliyata alındı durumu iyi arkadaşda ben de böyle bir cahilik yaptığımız için pişmanız çocuk da şikayetçi olmadı ama sorun benim ehliyetim olmadığını bilmesine rağmen amir bana forklifti veriyor ve amire hiçbir tutanak tutulmuyor sadece bana tutanak tutuluyor ve arkadaşın hastane masrafını bana ödetmeyi düşünüyorlar

Bu durumda ne yapmam gerek tutanağı imzalamamayı düşünüyorum bana bir akıl fikir verirmisiniz bu genç kardeşinize

HASAN YAVAŞ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Merhabalar öncelikle iş yerinde 3 haftadır forklifti süren ameliyat olduğu için olmadığından amirin emri ile forklift kullandırılıyordum cuma günü bir iş kazası oldu bir iş arkadaşımızı forkliftin bıçaklarının üstüne sepetli araba koyup içine binip aşağı indirirken dengesini kaybedip yere düştü yaklaşık 1.5 2 metre yükseklikten ve arkadaşımızın kalça kemiği kırıldı ameliyata alındı durumu iyi arkadaşda ben de böyle bir cahilik yaptığımız için pişmanız çocuk da şikayetçi olmadı ama sorun benim ehliyetim olmadığını bilmesine rağmen amir bana forklifti veriyor ve amire hiçbir tutanak tutulmuyor sadece bana tutanak tutuluyor ve arkadaşın hastane masrafını bana ödetmeyi düşünüyorlar

Bu durumda ne yapmam gerek tutanağı imzalamamayı düşünüyorum bana bir akıl fikir verirmisiniz bu genç kardeşinize
Burak bey merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Olaydan anladığım sizin operatör belgesi veya G sınıfı ehliyetiniz yok ve buna rağmen birim amiriniz size bu işi yapmanızı söylüyor. Sizde başka bir arkadaşı forklift çatalına çıkarıyorsunuz ve arkadaş aşağı düşüyor..

Olay böyle ise forklifti kullandığınız için asli kusurlu siz oluyorsunuz malesef. Amirinizin size izin verdiğine dair bilgi veya belge var mı? Muhtemelen yoktur. Kaldı ki izin verse bile sizin forklifti hiç bir şekilde kullanmamamız gerekir.

Yaralı arkadaş şikayetçi olursa taksirle adam yaralamaktan yargılanırsınız. Durumun ne kadar ciddi olduğunu düşünmeli ve bir daha belge ve yetkinizin olmadığı hiç bir işi yapmamalısınız.

Tutanağı imzalayıp imzalamamanızı bir avukata sorun. Hastane masraflarını size ancak rücu davası açarak ödetebilirler. Tutanaktan önce sizden savunma almaları gerek. Savunmanıza amir baskısı ile forklifti kullanmak zorunda kaldım yazabilirsiniz. Ama oda çok etkili olur mu bilmiyorum..

İyi günler dilerim..

shila

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
yorumum tamamen üstteki arkadaşla aynıdır. sorunsuzca hallolur umarım. geçmiş olsun.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.