- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Gerçekten çok doğru yazmışsınız.Meslektaşlarımız maalesef iş konusunda çok aç gözlü davrandıklarından dolayı kaybeden hep biz oluyoruz.Saygın bir mesleğimiz yok.Bari İş Güvenliği Uzmanlığında bu kötü imajımızı ortadan kaldırabilsek çok daha iyi olacağını düşünüyorum.Bir sürü bölüm, İş Güvenliği Uzmanı olma hakkı tanınması istenen ücretin biraz daha gevşemesine sebep oldu.Belki zamanla her bir İş Güvenliği Uzmanı kendi mesleği ile paralel çalışma yaparsa o zaman saygınlığı olabilir.Öbür türlü herkesin her işi yapması İş Güvenliği ve kazalar açısından da sakıncalı bir ortam oluşturacağı zamanla ortaya çıkacaktır.Bu işi yapacak kişilerin iş kazasından kaynaklanabilecek kazalar için kendilerini sigortalatmaları da gereklidir. Sizin sözünüze ben de katılıyorum:"Unutmayın ki işveren de az para verdiği adama az değer verir". İnsan hayatı boyunca para konusunda kime taviz verirse ondan karşılığında fazlasıyla kötülüğü görür.Paranın hiçbir zaman iyilik yerine geçeceğini düşünmüyorum.Maddi açıdan ne kadar taviz verirseniz karşıdaki sizden daha fazlasını bekler.Merhaba,
Fiyasko demek mümkün değil bence arkadaşlar.
Dünya bu yönde ilerliyor ve illa ki uygulamaya alınması sağlanacak...
Fatura kanunu 80ler adlı dizide çok güzel işlendi, şu an gelinen noktada kayıtsız ekonominin büyük ölçüde çözüldüğünü görüyoruz.
Her konu gibi iş sağlığı ve güvenliği de belli bir süreçle gelişecek ve uygun zemine oturacaktır.
Benim forumdaki yorumlardan (genel olarak sadece bu konu değil) anladığım, kazanılan ücretlerin eskisine göre düşük kaldığına karşı tepki.
Şunu unutmayalım arkadaşlar, ücret serbest ekonominin(siz kapitalist düzen deyin isterseniz) en basit kuralına göre şekillenir. Arz talep dengesi.
Talep yüksek arz azken ücretler tavan yapmıştı, şimdi talep düşük arz fazla (son sınavlar ve denetim eksikliği).
Ücretlerin düşmesi kadar doğal bir durum yok.
Süreç tamamlandığında normal seviyeleri göreceğiz umarım.
Ancak burada mensubu olduğum mühendis olanlar için söylüyorum ki, çuvaldızı hiç elimize almıyoruz.
Kendi ücretimizi kendimiz düşürmedik mi yıllardır?
Şimdi kalktık 4 sene ne zorluklarla okuduğumuz okullar yerine 220 saatlik(!) eğitimle edindiğimiz meslekler için yakınıyoruz.
Adam benim 6000 TL istediğim işi 1500TL'ye yaparım dedi.
Hepimiz hayatımızı idame ettirmek zorundayız evet ama özsaygımız yok.
Unutmayın ki işveren de az para verdiği adama az değer verir. Çok para alan değersizler yüzünden psikolojiniz bozulur.
İş güvenliği uzmanlığına gelince bu işi paradan çok gerçekten gönül verdiyseniz yapınız, yoksa yapmayın. hem kendinizi hem çalışanları riske atmayın. Bu işin öbür tarafta da vebalini sorarlar unutmayın.
Zamanınızı aldım kusura bakmayın. İyi çalışmalar ve iyi hayatlar.
Moderatör tarafında düzenlendi: