- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Çıkarma kodlarına bir ilave madde koyar, sadece İgu özel, "İgu sertifika sınıfı işyeri tehlike sınıfına uygun olmadığından" diyebilir.
Eğer 4 yıl daha uzatılır ise herkes kendine başka bir alternatif iş arasın çünkü bu süre içerisinde gereğinden fazla bir uzman ordusu ortaya çıkacak bu durum hem kalite de hem de ücret konusunda ciddi düşüşler ortaya çıkartacak,diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de asgari ücretin altında ( şuan bile var ve hatta belgesini verenlere ücret bile ödenmiyor sgk primi yeterli ) çalışanlar olacak,benden size tavsiye...Tabi ki sizin görüşünüz saygı duyarım ama yapılan iş sözleşmeleri belirli süreli değil belirsiz süreli. Ayrıca kira kontratı örneği bana çok doğru bir yaklaşım gelmedi.
Hatayı devlet en baştan bu hakkı vererek yaptı hadi neyse o hata yapıldi. Sonraki uzatma ile ilgili çıkan kanun değişikliğinde yeni üst sınıfa yapılan atamalara izin vermeyecekti. Devlet verdiği bu hakkın sonunda çalışanın işten cikarılabilceğini hesaba katmiyor. Katmadigi içinde aslında verilen hak sonrasında mağduriyet yaratıyor. Ayrica şu durumu merak ediyorum işveren isg uzmanını bu durumdan dolayı işten çıkardığında hangi koda göre işten çıkaracak. Bunun bile yasal olarak boşluğu var. Ben işimi düzgün yapan biriyim diyelim. Hiçbir sorun yok işveren hangi maddeye göre işten çıkaracak beni. Kanun çıkaranlar birşeyler yapıyor ama ne yaptıklarının farkında degiller