durum ancak bu kadar güzel ifade edilebilir. Bu konuda liderlik yapacak öncülük yapacak organizasyonu sağlayacak biri çıkarsa bence destek sağlanır. Binlerce uzman var, herkes duyarlılığını gösterecektir.Arkadaşlar hepimiz bu işin içindeyiz ve yaşadığımız zorlukları burada tek tek anlatmaya gerek yok. Yükümüz ağır... Bir yanda işveren, bir yanda çalışan bir yanda da devlet. Bu üçlünün arasında da sıkışıp kalmış bir isg uzmanı...
Sesimizi duyurmamız gerektiğine inanıyorum ve bunu tek topluluğumuz TUİSAG organizasyonuyla yapmalıyız. Ortak bir basın açıklaması, ortak bir dilekçe ya da ortak bir protesto ile bu durumu düzeltmeye çalışmalıyız.
Benim açımdan bu işin özü şu: Ben elimin kolumun bağlı olduğu bir durum yüzünden hapis yatmak, eşimi çocuğumu, ailemi yalnız bırakmak ve üzmek istemiyorum.
1-iş güvenliği uzmanlığı branşlarına göre yeniden düzenlenmeli.
2-çalışma saatleri arttırılmalı.
3-iş güvenliği uzmanları kusuru yoksa kurban olarak gösterilmemeli yasal olarak garanti altına alınmalı.
4-iş güvenliği uzmanlarını denetleyecek bir yapı oluşturulmalı.
5-uzman olma şartları zorlaştırılmalı en az 1 yıllık staj yapmadan uzman olunmamalı.
Bu ne saçma fikir otur çalış sende A ol . C bende bir zamanlar C dim. Siz çok bi şey bildiğinizi zannedip duruyorsunbence sınıf ortadan kalkmalı ben ve benim gibi birçok tecrübeli sadece bu mesleği yapan c sınıfı uzman arkadaş var ama prim günü saçmalığıyla a-b sınıfı uzman olmuş iş güvenliği uzmanlığı daha önce hiç yapmamış arkadaşlar var.En çok tecrübeli C sınıflarının hakkı yeniyor ve bunu burada bir tek ben yazıyorum.Beni bu durum aşırı derecede rahatsız ediyor.
bencede haklısınız size katılıyorum insanlar çalışarak hakkıyla uzman olsunlar prim günü yükseltme saçmalığıyla değil.çok bişey bilmiyorum tabikide yıllarını bu mesleğe vermiş büyüklerimiz kadar ama prim günüyle sınıf atlayan tecrübesiz uzmanlardan fazla bildiğim kesin.zaten firmalar tecrübesiz uzmanı kapıdan içeri sokmuyolar artık.işte biz o kadar tecrübe ile inşaata bakamazken ne olduğu belli olmayan adam prim gününden gelip bakabiliyor.biraz empati kurun HAK yendiğini sizde anlayacaksınız.saygılarımlaBu ne saçma fikir otur çalış sende A ol . C bende bir zamanlar C dim. Siz çok bi şey bildiğinizi zannedip duruyorsun
Branşlara göre ayrımda mesela ben otomotiv öğretmenliği bitirdim ama 2 senelik tecrübem tünel, kazı yarma viyadük ve kumlama boya üzerine özellikle inşaat alanında tecrübemle iyi bir konumdayım ve otomotivle uğraşmakta istemiyorum. Fikirlerinizi bence söylerken mezuniyetinizi göz önünde bulundurmadan söyleyin çünkü ben birçok inşaat mühendisi veya maden mühendisinden işimi daha iyi yapıyorum.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.