- Katılım
- 2 Şub 2012
- Mesajlar
- 638
- Tepki puanı
- 813
evet...yapılacak iş hakkında kısa bilgilendirmeler ve güvenlik tedbirlerini hatırlatmak adına çok faydalı bir uygulama...hatta resim çekilip saklanması uzman arkadaşlar adına faydalı olur...
Merhaba öncelikle paylaşımlarınız için teşekkürler.Çok faydalanıyorum şahsım adına..Şunu öğrenmek isterim sanırım siz tam zamanlı igu yapıyorsunuz..Ben mesela osgb de çalışıyorum,fırmalarıma ayda bir belirli sürelerde gidiyorum,ve 50 çalışanın altında hepsi..Yani bu iş başı konuşmalarını nasıl oturtturabilirim firmalarda.Hergün sabah çalışan temsilcisine mi okutmalıyım.Her gitttiğimde firmalarda bizzat ben mi aktarmalıyım..Ne dersiniz?Bizde her sabah yapılıyor tool-box konuşmaları. Fakat her formen kendi çalışanlarına anlatıyor konuyu. Konuları biz belirleyip, her hafta cumartesi günü önümüzdeki haftanın konularını teslim ediyoruz. Günlük denetimlerimiz sırasında her gün işçilere soruyoruz. Bu sabah işe başlarken tool-box konuşması yaptınız mı ? Konu neydi ? Kim anlattı ? v.b. Eğer o sabah toolbox talk gerçekleşmemişse işlerini durdurup
günün eğitimini yaptırıyoruz. Her çarşamba saat 13:00'da ise SAFETY HUDDLE dediğimiz (türkçesini hala bulamadım GÜVENLİK TOPLAŞMASI gibi birşey oluyor) tool-box konuşması İş Güvenliği Ekibi tarafından sahada 3 ayrı bölümde yapılıyor. Büyük kürsülerimiz ve megafonlarımız var. Biraz kalabalık oluyor ama yinede çok faydalı ve eğlenceli oluyor. Max. 10 dk. sürüyor. Bizde tool-boxlar bu şekilde.
Katılıyorum. İş sahibi olunca başka.Tam verim tam isabet isteniyor.,Herkese merhabalar,
Ülkemizde maalesef İş Başı Konuşmaları (Toolboxlar) yanlış bir yöntemle yapılıyor. Çalışanlardan okuması düzgün biri seçilip, yazılan metni okuyor, personel de esneye esneye dinliyor. Ve Toolbox yapıldı deniliyor.
Toolbox için katılımcı bir grubun olması gerekli. Kişilerin yaptığı işlerin tehlikelerinin ne kadarının farkında, ne gibi önlemler alıyor. Ya da olası bir iş anlatılıp sizce önlemler neler olmalı gibi konuşmaların geçmesi daha faydalıdır. Amaç yapmak için yapmaksa evet bu metinleri okuyup geçebilirsiniz. Ancak biraz daha katılımcı bir ortam oluşturmak ve efektif bir toplantı yapmak daha faydalıdır.
Syg.
Neşe Hnm,Bizde her sabah yapılıyor tool-box konuşmaları. Fakat her formen kendi çalışanlarına anlatıyor konuyu. Konuları biz belirleyip, her hafta cumartesi günü önümüzdeki haftanın konularını teslim ediyoruz. Günlük denetimlerimiz sırasında her gün işçilere soruyoruz. Bu sabah işe başlarken tool-box konuşması yaptınız mı ? Konu neydi ? Kim anlattı ? v.b. Eğer o sabah toolbox talk gerçekleşmemişse işlerini durdurup
günün eğitimini yaptırıyoruz. Her çarşamba saat 13:00'da ise SAFETY HUDDLE dediğimiz (türkçesini hala bulamadım GÜVENLİK TOPLAŞMASI gibi birşey oluyor) tool-box konuşması İş Güvenliği Ekibi tarafından sahada 3 ayrı bölümde yapılıyor. Büyük kürsülerimiz ve megafonlarımız var. Biraz kalabalık oluyor ama yinede çok faydalı ve eğlenceli oluyor. Max. 10 dk. sürüyor. Bizde tool-boxlar bu şekilde.
dosyaları açamadım, yardımcı olurmusunuz lütfenArkadaşlar buyrun size 179 adet isg işbaşı konuşmaları. Umarım hepsi işinize yarar. Bu arada bu işbaşı konuşmaları nasıl yapılmalı sorusuna gelince. Her gün bir konuyu okusanız, ve bu konuların 100 tanesi sizle alakalı olsa senenin 1/3 ünde konu anlatmış olursunuz. Hergün işlemek bizim gibi inşaat şantiyelerinde bir hayli zor oluyor. İmkansız değil ama zor oluyor işte. Her bir konu 1 en fazla 2 sayfa işçilere okursunuz, karşılığında imzalarını alırsınız. En azında her hafta 2-3 konu okusanız bile baya ii olur.
Bunu bende merak ediyorum. Ayrıca bunu sadece şantiyelerde mi yapmamız gerekir.Merhbaba bu toolbox eğitimlerini nasıl veriyoruz?
İçeriği okuyup ve birşeyler söyleyip çaışanlara imzalatıyoruz. Herkese bir çıktı mı veriyoruz?
Konu hakkında ayrıntılı bilgi verir misiniz?
Toolbox eğitimi iş başı yapmadan önce 10-15 dakikalık mini eğitimlerdir. İşe uygun eğitimler yada genel konulardan hatırlatılmak istenenler bu esnada verilir. İmza föyüne imza alınır. Çok tehlikeli işlerde günlük olarak toolbox eğitimi yapılması tavsiye edilir. Tehlikeli ve az tehlikeli sınıftaki iş yerlerinde de gerekliliğe göre yapılıp yapılmamasına ve sıklığına karar verilir. Bildiğim kadarıyla (yanlış biliyor olabilirim.) Yasal bir zorunluluk yok. Ancak kaza sonrası kaza ile ilgili genel eğitim vermek de yapılan bir uygulamadır. Kaza gerçekleşen konu da toolbox eğitimi varsa İSG uzmanının eli güçlenmektedir. Yani yapmanın hem bize hem de çalışana faydası çoktur.Bunu bende merak ediyorum. Ayrıca bunu sadece şantiyelerde mi yapmamız gerekir.
Anladım teşekkürler..Toolbox eğitimi iş başı yapmadan önce 10-15 dakikalık mini eğitimlerdir. İşe uygun eğitimler yada genel konulardan hatırlatılmak istenenler bu esnada verilir. İmza föyüne imza alınır. Çok tehlikeli işlerde günlük olarak toolbox eğitimi yapılması tavsiye edilir. Tehlikeli ve az tehlikeli sınıftaki iş yerlerinde de gerekliliğe göre yapılıp yapılmamasına ve sıklığına karar verilir. Bildiğim kadarıyla (yanlış biliyor olabilirim.) Yasal bir zorunluluk yok. Ancak kaza sonrası kaza ile ilgili genel eğitim vermek de yapılan bir uygulamadır. Kaza gerçekleşen konu da toolbox eğitimi varsa İSG uzmanının eli güçlenmektedir. Yani yapmanın hem bize hem de çalışana faydası çoktur.
Yok mu uygulayan bir arkadaşımız ya da yorumu olan?Merhaba arkadaşlar, faydalı olacağını düşündüğüm için konuyu hortlatmak istedim
Ben de firmamda yapmak istiyorum bu uygulamayı ama 500 işçi var, nasıl verimli şekilde yapabilirim?
Uygulayan var mı, imza alıyor musunuz her konuşma sonunda ?
Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar herkese
Merhaba ben bir ara hazır beton tesisinde tam zamanlı olarak çalışıyordum. Sabah toolbox ları günlük olarak düzenliyorduk, toolbox almadan hiç kimse mesaiye başlamıyordu.Yok mu uygulayan bir arkadaşımız ya da yorumu olan?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.