1 yıllık mesleki tecrübenizin olması mümkün değil. sonuçta c belgenizi ağustos ayında almışsınız. ofis ve çalışma sahasındaki faaliyetlerinizi yapmak için sadece çalışanları değil, o işyerindeki işi detayıyla görüp öğrenmeniz gerekecek ki risk analizine sizin de katkınız olsun. rakam 3 değil, dört de olabilir. tanıdık vardır, 3 ile başlarsınız, ne bileyim 4 ile de başlarsınız ama konu sahibi için diyebileceğim, ben sizi işe almış olsam 3 vermezdim. hangi bakış açısına göre? sizinle yapılacak olan bir saatlik iş görüşmesi sizi ne kadar tanıtabilir iş verene? bence belirli bir süre için teklif edilen maaş kabul edilebilir diye düşünüyorum. yoksa işverenin bakış açısı bazen şöyle de olabilir, bir ay çalışırsınız sözleşmeli veya deneme süresi mukabilinde sizi beğenir maaşınızı yükseltir, beğenmez size çıkış verir. çıkışı düşündüğümüzde [not: ben işveren değilim
] yeni giren ve hiçbirşey yapamadan gidecek olan birine 3 tl veriyor olacaksınız. sadece isg uzmanı için değil, diğer tüm çalışanlar için de geçerli bu dediğim. tamamen iş görüşmesi ile işveren/işveren temsilcisi arasında geçen bir görüşme. isg uzmanı için resmi bir alt limit belirlenecek ise diğer tüm iş kolları/rütbeler için de aynısı gündeme gelir. bunun da önüne geçilemez bence. ama asgari ücret belirlenebilir ki zaten var. sonuçta işveren haricinde herkes işçi statusunde. sonuç olarak 3 rakamı için görüşüm kötü değil ama biraz yüksek bence de. görüşmelerinizi yaparken, deneme sürenizi ihmal etmeyip buna mukabil nihai maaşınızı talep edebilirsiniz. yeni göreve başlayanlar için zaten maaş ikinci plada kalacaktır ilk etapta. önemli uygulamadaki tecrübe.. ne uzun yzıyorum.. :S