Tüm forum üyesi arkadaşlardan bir rica olabilir mi?
Olabildiği ölçüde sayfaya gelen tüm mesajları okumaya çalışıyorum. İçlerinde gerçekten de FORUMa yakışır yazılar çıkıyor. Üzülerek belirtmek istiyorum ki, bu işe gönül vermeyi düşünen ve iş güvenliği alanına yeni giren ve C sınıfının emekleme devresinde olan bazı arkadaşlar burayı "Danışma Bürosu" gibi kullanma çabasında...
Okumak yerine, çıkan Yönetmelik ve Tebligleri takip etmek yerine "siteye sorayım, nasıl olsa birileri birşeyler yazar" mantığında olan kişiler çoğalmaya başladı...
C sınıfı İG Uzmanı olmuş bir kişinin hala "Bana teklif geliyor, Tehlikeli sınıfta çalışabilir miyim?" , "Noter Onaylı defteri nereye onaylatıyoruz?" , "...... sektörü için elinde Risk Analizi örneği var mı?", v.b. gibi FORUM sitesinde soru sormak, okumadan ve araştırmadan bu mesleğe giriş yapıldığının bir göstergesidir. Bu da ürkütücü ve düşündürücüdür.
Kanun ve Yönetmeliklerde bir çok sorunun cevabı bulunurken, bu tür FORUM Sitelerinde insanlar yasa ve yönetmelklerde değinilmemiş konular hakkında fikir paylaşımı yapmayı amaçlar.
Üzülerek görüyorum ki bu alanları bazı kişiler soru-cevap sitesi veya danışmanlık sitesi gibi kullanmayı amaçlıyor.
Tüm işyeri hekimi ve İş güvenliği uzmanlarıdan ve bu mesleğe girmeyi düşünenlerden ricam, lütfen mevcut yasa ve yönetmelikleri okuyup, buralarda yer almayan konular hakkında paylaşımlar yapmanız.. Lütfen hem Moderatörlerin, hemde forumu takip eden yüzlerce kişinin kıymetli zamanlarını çalmayın. Teşekkürler...
Kardeşim Allah senden razı olsun... Süper bir konuya parmak bastın...Ben her zaman söylerim risk değerlendirme yapamayan uzman sertikikasını gitsin evinin duvarına assın geçsin karşına bakıp, çayını kahvesini içsin...İş Güvenliği Uzmalarındaki kalite her geçen gün düşüyor... Bizim açımızdan da mesleki kayıp yaşanıyor... Şurdan sorsam resmi gazeteye hergün bakan kaç tane uzman vardır.. İki elin parmaklarını aşmaz.. Saygılarımla..