Merhabalar,
Yönetmeliği incelediğimde kapsam olarak geri dönüşüm tesislerine istinaden bir ibare bulunmamakta.
Görüş olarak sunuyorum, sizce de geri dönüşüm tesislerine Hijyen Eğitimi zorunlu koşulması gerekmiyor mu ?
Bu Yönetmeliğin amacı; gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme hâlinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Atıkların geri dönüştürülmesi sürecinde çalışanlar sürekli olarak atık maddeler ile temas halinde ve biyolojik olarak risk altında.
Gerekli önlemler alınmalı (KKD) ama ayrıca hijyen konusunda bilinçlendirilmeli ve bunun zorunlu koşulması gerektiğini düşünüyorum.