- Katılım
- 26 Şub 2012
- Mesajlar
- 802
- Tepki puanı
- 5,502
- Meslek
- Uzman (B)
SOUSE CHEF
Görev Tanımı : Aşçı başından sonra mutfakta ve mutfağa bağlı bütün bölümlerde yemek hazırlama ve pişirme ile görevli tüm personelin faaliyetlerinin planlanmsı, yönlendirilmesi ve kontrolünden sorumludur.
Üst İlişkiler : İdari açıdan mutfak şefine bağlıdır.
1. Yemeklerin kaliteli hazırlanabilmesi, personelin randımanlı çalışması için gerekli iş yöntemlerini ve gerekli pişirme standartlarınıhazırlar.
2. Bütün kısım şefleriyle koordineli çalışır ve gerekli yönlendirmeleri yapar.
3. Öğle ve akşam yemek servisi süresince hazırlanan yemeklerin sunumunun ve kalitesinin geliştirilmiş standartlara uygun olup olmadığını bizzat kontrol eder.
4. Çarşıdan alınacak malzemelerin listesini hazırlar, sisteme uygun şekilde siparişleri verir ve çarşıdan alınan et, balık ve sebzelerin kontrolünü yapar.
5. Günlük erzak ihtiyaç fişlerini kontrol eder, ağır hareket gören malzemelerin tüketiminin hızlanmasını sağlar.
6. Sorumlu steward ya da o işte çalışanlarla birlikte mutfağın son derece temiz, sağlık kurallarına uygun ve güvenli olmasını sağlar.
7. Yiyecek depolarının soğutma sistemlerini kontrol eder, yiyeceklerin ilk giren ilk çıkar prensibine göre kullanılmasını sağlar.
8. Yiyecek tüketim tahminlerine göre yiyecek maddeleri ve mutfak malzemeleri siparişlerini sisteme uygun şekilde bozulan yiyeceklerin tesellümünü kontrol eder.
9. Yemek üretimini şu aşamalarda planlar :
· İleriye dönük tahminler (forecast).
· Mevcut çiğ yiyecek ve erzak durumu.
· Bazı yemeklerin popularitesi.
· Mevcut yiyecek fazlasının kullanma şeklini planlar ve / veya onaylar.
· Ziyafet sorumlusundan davet listesini alır ve hazırlıkları proğramlar.
· Yiyeceklerin bozulmasını önleyerek.
· Etkili envanter sistemi kurarak.
· Yiyecek fazlasını verimli bir şekilde kullanarak.
· Porsiyon kontrolü yaparak gerçekleştirir.
10. Departmanında çalışan personelin kişisel hijyen kurallarına uymalarını sürekli kontrol eder ve sağlar.
SICAK ŞEFİ
Görev Tanımı : Sıcak bölümlerde yemek hazırlama ve pişirme ile görevli tüm personelin faaliyetlerinin planlanması, yönlendirilmesi ve kontrolünden sorumludur.
Üst İlişkiler : İdari açıdan Su Şefine bağlıdır.
1. Yemeklerin kaliteli hazırlanabilmesi, personelin randımanlı çalışması için gerekli iş yöntemlerini ve gerekli pişirme standarlarını hazırlar.
2. Bütün kısım şefleriyle koordineli çalışır ve gerekli yönlendirmeleri yapar.
3. Öğle ve akşam yemek servisi süresince hazırlanan yemeklerin sunumunun ve kalitesinin geliştirilmiş standartlara uygun olup olmadığını kontrol eder.
4. Yemek üretimini şu aşamalrda planlar :
· Bazı yemeklerin popularitesini artırmak.
· Mevcut yiyecek fazlasının kullanma şeklini planlar.
· Yiyeceklerin bozulmasını önleyerek.
· Yiyecek fazlasını verimli bir şekilde kullanarak zayiatları mimimuma indirir.
· Porsiyon kontrolü yaparak gerçekleştirir.
5. Mutfakta yapılan bütün sos çeşitlerini bizzat kontrol eder, yapar.
6. Alt kadrosundaki personelin egitiminden ve disiplininden sorumludur.
7. Sıcak yemeklerin hazırlığında maksimum dikkati gösterir ve son kontrolleri yapar.
STEWARD
Görev Tanımı : Mutfakta hijyeni sağlamak, kullanılan malzemeleri standartlara uygun yıkamak.
Üst İlişkiler : İdari açıdan vardiya sorumlusuna bağlıdır.
1. Çalışmış olduğu bölümde verilen görevleri eksiksiz yapar.
2. Kullanılan malzemeleri zamanında temizlemek ve tekrar kullanıma sunmak.
3. Mevcut temizlik talimatlarınauymak zorundadır.
4. Bulaşık makinasının çalışma talimatına göre çalışmasına dikkat eder.
5. Mesaisine zamanında gelir ve bedensel temizliğine dikkat eder.
6. Mesai arkadaşlarıyla daima yardımlaşır.
7. Metal, cam ve porselen malzemelerinini temizliğinde maksimum dikkati gösterir ve çöpe malzeme gitmesine ve de zayi olmasına özen gösterir.
8. Temizlenen malzemeleri cinsine göre yerleştirir.
9. Elektrikle ve gazla çalışan bütün pişirme ünitelerinin temizliğinde maksimum dikkati gösterir ve elektronik aksamın su almasına özen gösterir.
10. Bütün hijyen kurallarına uyar ve standartları korur.
Görev Tanımı : Aşçı başından sonra mutfakta ve mutfağa bağlı bütün bölümlerde yemek hazırlama ve pişirme ile görevli tüm personelin faaliyetlerinin planlanmsı, yönlendirilmesi ve kontrolünden sorumludur.
Üst İlişkiler : İdari açıdan mutfak şefine bağlıdır.
1. Yemeklerin kaliteli hazırlanabilmesi, personelin randımanlı çalışması için gerekli iş yöntemlerini ve gerekli pişirme standartlarınıhazırlar.
2. Bütün kısım şefleriyle koordineli çalışır ve gerekli yönlendirmeleri yapar.
3. Öğle ve akşam yemek servisi süresince hazırlanan yemeklerin sunumunun ve kalitesinin geliştirilmiş standartlara uygun olup olmadığını bizzat kontrol eder.
4. Çarşıdan alınacak malzemelerin listesini hazırlar, sisteme uygun şekilde siparişleri verir ve çarşıdan alınan et, balık ve sebzelerin kontrolünü yapar.
5. Günlük erzak ihtiyaç fişlerini kontrol eder, ağır hareket gören malzemelerin tüketiminin hızlanmasını sağlar.
6. Sorumlu steward ya da o işte çalışanlarla birlikte mutfağın son derece temiz, sağlık kurallarına uygun ve güvenli olmasını sağlar.
7. Yiyecek depolarının soğutma sistemlerini kontrol eder, yiyeceklerin ilk giren ilk çıkar prensibine göre kullanılmasını sağlar.
8. Yiyecek tüketim tahminlerine göre yiyecek maddeleri ve mutfak malzemeleri siparişlerini sisteme uygun şekilde bozulan yiyeceklerin tesellümünü kontrol eder.
9. Yemek üretimini şu aşamalarda planlar :
· İleriye dönük tahminler (forecast).
· Mevcut çiğ yiyecek ve erzak durumu.
· Bazı yemeklerin popularitesi.
· Mevcut yiyecek fazlasının kullanma şeklini planlar ve / veya onaylar.
· Ziyafet sorumlusundan davet listesini alır ve hazırlıkları proğramlar.
· Yiyeceklerin bozulmasını önleyerek.
· Etkili envanter sistemi kurarak.
· Yiyecek fazlasını verimli bir şekilde kullanarak.
· Porsiyon kontrolü yaparak gerçekleştirir.
10. Departmanında çalışan personelin kişisel hijyen kurallarına uymalarını sürekli kontrol eder ve sağlar.
SICAK ŞEFİ
Görev Tanımı : Sıcak bölümlerde yemek hazırlama ve pişirme ile görevli tüm personelin faaliyetlerinin planlanması, yönlendirilmesi ve kontrolünden sorumludur.
Üst İlişkiler : İdari açıdan Su Şefine bağlıdır.
1. Yemeklerin kaliteli hazırlanabilmesi, personelin randımanlı çalışması için gerekli iş yöntemlerini ve gerekli pişirme standarlarını hazırlar.
2. Bütün kısım şefleriyle koordineli çalışır ve gerekli yönlendirmeleri yapar.
3. Öğle ve akşam yemek servisi süresince hazırlanan yemeklerin sunumunun ve kalitesinin geliştirilmiş standartlara uygun olup olmadığını kontrol eder.
4. Yemek üretimini şu aşamalrda planlar :
· Bazı yemeklerin popularitesini artırmak.
· Mevcut yiyecek fazlasının kullanma şeklini planlar.
· Yiyeceklerin bozulmasını önleyerek.
· Yiyecek fazlasını verimli bir şekilde kullanarak zayiatları mimimuma indirir.
· Porsiyon kontrolü yaparak gerçekleştirir.
5. Mutfakta yapılan bütün sos çeşitlerini bizzat kontrol eder, yapar.
6. Alt kadrosundaki personelin egitiminden ve disiplininden sorumludur.
7. Sıcak yemeklerin hazırlığında maksimum dikkati gösterir ve son kontrolleri yapar.
STEWARD
Görev Tanımı : Mutfakta hijyeni sağlamak, kullanılan malzemeleri standartlara uygun yıkamak.
Üst İlişkiler : İdari açıdan vardiya sorumlusuna bağlıdır.
1. Çalışmış olduğu bölümde verilen görevleri eksiksiz yapar.
2. Kullanılan malzemeleri zamanında temizlemek ve tekrar kullanıma sunmak.
3. Mevcut temizlik talimatlarınauymak zorundadır.
4. Bulaşık makinasının çalışma talimatına göre çalışmasına dikkat eder.
5. Mesaisine zamanında gelir ve bedensel temizliğine dikkat eder.
6. Mesai arkadaşlarıyla daima yardımlaşır.
7. Metal, cam ve porselen malzemelerinini temizliğinde maksimum dikkati gösterir ve çöpe malzeme gitmesine ve de zayi olmasına özen gösterir.
8. Temizlenen malzemeleri cinsine göre yerleştirir.
9. Elektrikle ve gazla çalışan bütün pişirme ünitelerinin temizliğinde maksimum dikkati gösterir ve elektronik aksamın su almasına özen gösterir.
10. Bütün hijyen kurallarına uyar ve standartları korur.